Arenatravel.bg

ПЪТУВАНЕ ДО ЕГИПЕТ ПО ВРЕМЕ НА КОРОНА ВИРУС ЗА ЕСЕН 2020

ПЪТУВАНЕ ДО ЕГИПЕТ ПО ВРЕМЕ НА КОРОНА ВИРУС ЗА ЕСЕН 2020
29 Юни 2020 г.

UPDATE:
Считано от 01.09.2020 г., всички лица, които пристигат в Египет, са задължени да предоставят негативен PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди пътуването. До тази дата изискването обхваща само чуждите граждани, пристигащи в страната, с изключение на тези, които пътуват директно или транзит към египетските курорти.
Важно е да се отбележи, че Египет отмени визите за всички туристи, които пристигат в курортите Хургада и Шарм Ел Шейх до април 2021
г.


UPDATE:
Считано от 15.08.2020 г., всички чужди граждани, които пристигат в Египет, са задължени да предоставят негативен PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди пътуването. Изключение ще се прави за чужденци, които имат разрешение за пребиваване /residency/ в Египет и за туристи, които пътуват директно или транзит до летищата „Шарм ел-Шейх”, „Таба”, „Хургада”, „Марса Алам” и „Марса Матрух” , т.е.:

  • При кацане на летище Кайро се изисква PCR тест направен до 72 часа преди кацане.
  • При екскурзии с посещения на Кайро или Луксор - PCR тест 72 часа преди тръгване.
  • Направа на PCR тест е възможна в местни лаборатории в Хургада или Шарм ел Шейх с цена от около 70 американски долара и с 24 часа изчакване на резултати.
  • При установяване на заразяване, лицето се поставя под карантина в съответния хотел при по-леки случаи, а при по-тежки случаи - в болнично заведение до напускане на Египет.
  • При връщане в България, към текущия момент се прилага 14 дневна карантина или направа на PCR тест.
29.06.2020

През месец март една от най-предпочитаните дестинации за почивка на Червено мореЕгипет затвори гранците си за чужденци като част от мерките за борба с разпространението на Ковид-19. С намаляване броя на заразените в страната и обявяването на част от курортите по Червеноморието за „Чиста зона“, Египетските власти започват поетапно отваряне на границите за всички желаещи да почиват в Египет.

След рязкото спиране на международния туризъм и пътуванията поради разпространението на COVID-19 в световен мащаб, правителството на Египет определи правилата за безопасност и хигиената в съответствие с препоръките на Световната здравна организация (СЗО) и одобри „Сертификат за хигиенна безопасност“. От началото на месец юни част от хотели, които са въвели необходими мерки, бяха отворени за вътрешен туризъм, а от 1 юли сертифицираните хотели ще приемат и международни туристи. Разположените курорти по брега на Червено море, Синайски полуостров и района на Матрух (Северен Египет, Средиземноморие) ще отворят хотелите си на 50%, като се очаква в следващите месеци заетостта им да се повиши до 75%.  Поетапно започва и отварянето на археологическите атракции и музейте. Регламентите за възобновяване на туризма в Египет, подлежат на актуализиране във връзка с развитието на ситуацията с разпространението на коронавируса в Египет.Ето и част от предприетите към момента мерки за възобновяване на туристическите пътувания в страната и осигуряване на безопасността на туристите избрали почивка в Египет:


▷  Всички туристи, които пристигат с чартърни полети до курортните градове на „Чистата зона“  (регионът на Шарм Ел Шейх, Хургада и Марс Матрух) преди 31 октомври 2020 г., ще получат безплатна туристическа виза за един месец, която попринцип струва 25 долара.


▷  При пристигане в страната всеки турист следва да попълни документ потвърждаващ, че:
- през последните 14 дни не е проявявал симптоми на Ковид-19
- през последните 14 дни не е имал контакт със заразен с Ковид-19
- е длъжен да уведоми мениджмънта на хотела, в които е отседнал в случай, че прояви сиптоми на заболяването по време на престоя си
 - има валидна международна медицинска застраховка за периода на пътуването.
- във формуляра следва да се даде пълна информация за други пътувания, в случай че туристът е напускал страната си през последните 14дни

Декларацията може да изтеглите от тук▷  За да гарантират безопасността по време на пътуването за почивка в Египет, здравните власти са въвели следните мерки:
- по време на полет е задължително носенето на предпазни маски
- при пристигане следва да се попълни декларация, а температурата на всички пристигащи ще бъде измервана
-на всякъде по летищата следва да се спазва необходимата дистанция и да се носят маски, на видни места са поставени  дезифектанти
- след като багажът бъде свален от самолета, всички куфари ще преминат през задължителна дезифекция преди да бъдат поставени на лентите за багаж
- трансферите ще се осъществяват със заетост 50%, като пътуващите ще сядат през място. Носенето на маска по време на трансферите е задължително!▷  За да приема туристи всеки хотел следва да се сдобие със Сертификат за здравна безпосност, отговаряйки и спазвайки посочените мерки за хегиенна, въведени от правителство. В случай, че не ги спазва Сертификатът ще бъде отнеман, а хотела затворен. Част от мерките включват:
- Редовна дезифенкция на всички общи части
- Осигуряване на дезифектанти в общите части, както и във стаите
- Спазване на необходимата дистанция в общите части – рецепция, асансьори, ресторанти и т.н.
- При ползване на асансьорите туристите трябва да са задължително с маска
- При пристигане всеки куфар се дизефекцира, а температурата на всички туристи следва да бъде измерена
- Забранява се ползването на Джакузи, Сауни, парни бани, масажи и т.н.
- В ресторнатите – изхранването ще е на база бюфет със сервиране, преди влизане в ресторанта температурата на туристите ще бъде измервана, масите ще са разположени на 2 метра разстояние, на всяка маса трябва  да има дезифектант
- На плажа и около басейна – чадъри и шезлонги трябва да са разположени на 2 метра разстояние, а плажните кърпи ще се доставят по стаите


▷  В случай, че проявите симптоми по време на престоя си следва веднага да уведомите лекар или мениджмънта на хотела. В случай на коронавирусна инфекция по време на почивката в Египет, на туриста ще бъдат осигурени лекарства и необходимото лечение за сметка на фонда COVID-19, създаден в Египет.

▷  Всички допълнителни екскурзии могат да се изпълняват при строго спазване на хигиенни изисквания и в групи до 25човека, за дайвинг и гмуркания- с максимална заетост 50%.


Всички мерки въведени може да видите тук


С въведените мерки за безопосност и положените усилия за възстановяване на туризма, Египет става част от държавите отворили отново врати за туристи след пандемията на Ковид-19. Ако търсите безопасна и сигурна дестинация за почивка на море, не пропускайте да разгледате нашите оферти за Египет тук : Почивки в Хургада, Почивки в Шарм ел Шейх, Почивки в Кайро и Хургада, Круиз по Нил.  

Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти