Arenatravel.bg

Пътуване до Турция по време на коронавирус

Пътуване до Турция по време на коронавирус
01 Юни 2021 г.

Уважаеми клиенти,

Стартирахме успешно всички почивки и екскурзии до Турция за сезон 2021г!


Бихме искали да Ви запознаем с актуалните мерки за влизане в Турция, които влизат в сила от 01.06.2021г.

Всички лица, които влизат на територията на Република Турция, се допускат при представянето на ЕДИН от следните документи: - отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 направен не по-рано от 72 часа преди пътуването, или - бърз антигенен тест направен не по-рано от 48 часа преди пътуването, или - сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията. Българските граждани, които не могат да бъдат ваксинирани поради възрастта си (под 18-годишна възраст), ще бъдат освободени от изискването за тест и карантиниране в рамките на горепосочените разпоредби, ако пътуват със семействата си, притежаващи сертификати за ваксина, или - официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца. * Освободени от тези изисквания са деца до 5.99 годишна възраст.

Считано от 15 март 2021 г. всички пътници пристигащи в Р. Турция се задължават да представят електронен формуляр, който може да намерите на следния адрес:
https://register.health.gov.tr/

Формулярът трябва да се попълни за всеки пътник не порано от 72 часа преди пътуване.

Всички лица, които влизат на територията на Република България, се допускат при представянето на ЕДИН от следните документи:
- Бърз антигенен тест или PCR тест за COVID-19 направен до 24 часа след връщането в България;
- Документ, показващ преболедуване от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден;
- Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19;

* Освободени от тези изисквания са деца до 5.99 годишна възраст.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членовете на техните семейства, които не представят документ по т. 1-3 се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или на друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна, инспекция или оправомощен от него заместник-директор.Уважаеми клиенти,

За нас е удоволствие да съобщим, че така чаканата новина за отпадане на изискването за PCR тест и карантина за пристигащите от Турция в България най-после е ФАКТ!

Лицата, които пристигат в България от Турция се допускат на територията на страната без да е необходимо да представят документ, показващ отрицателен резултат от изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 и няма да бъдат поставяни под карантина. Това нарежда министърът на здравеопазването със своята нова заповед. С пълния текст на Заповед № РД-01-488/31.08.2020 г. можете да се запознаете на следния линк:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/08/31/rd-01-488.pdf

Отново ще пътуваме без ограничения!

Разгледайте страницата ни за почивки в Турция

 
Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти