Arenatravel.bg

Къде да изберем почивка в Шарм ел Шейх

Къде да изберем почивка в Шарм ел Шейх
19 Април 2022 г.
След като вече сте определили дестинацията и това е Перлата на Египет, а именно курортния град Шарм Ел Шейх, идва време да започнете с планирането на перфектната почивка в Шарм ел Шейх. Избирането на конкретен хотел понякога е доста труден избор. Ето защо, ние от Arena Travel се постарахме да хвърлим повече светлина върху най-предпочитаните райони за почивка в Шарм ел Шейх. Ако и Вие сте от хората, които предпочитат да са в центъра на събитията тази статия ще Ви помогне да се ориентирате, дори да не сте на "ти" с арабския.

Накратко за почивката в Шарм ел Шейх 

Почивка в Шарм ел Шейх 3 - плаж
Почивка в Шарм ел Шейх - научете повече!
 

Вероятно вече сте прочели достатъчно информация на тема “Какво да включите в почивката в Шарм ел Шейх” и нямате търпение да пристигнете, за да видите всичко с очите си. А обърнахте ли внимание, че само допреди няколко десетилетия това райско кътче е било бедно рибарско селище? Днес почивката в Шарм ел Шейх съчетава всичко в едно - ултрамодерни хотели, неповторима природа, вековните традиции на бедуините и дори религиозни храмове, носещи легенди. Можете да го посещавате целогодишно, като най-предпочитания период за почивка в Шарм ел Шейх е краят и началото на годината или както го наричат европейците Зимното лято. Температурите в курорта през тези месеци са в границите 20-25 градуса, което си е направо горещо в сравнение със зимните минуси. Относно храната, не пропускайте да опитате традиционната кухня, особено рибните специалитети, които са характерни за региона, имайки предвид миналото му.

Всяка останала подробност от Вашата почивка в Шарм ел Шейх е въпрос на изживяване, предпочитания и приключенски дух. Заредете до горе с добро настроение, сложете банските в багажа и резервирайте точното място за перфектната почивка в Шарм ел Шейх.

Почивка в Шарм ел Шейх - близо до залива Наама (Naama bay)

Това е мястото, на което можете да се насладите на целия блясък на курорта и изпълва с абсолютен смисъл думите почивка в Шарм ел Шейх. Невероятните плажове, кристално чистите води и разнообразието от ресторанти, кафенета и туристически атракции ще направят почивката в Шарм ел Шейх наистина вълшебна. Тук всичко, от което се нуждаете е на една крачка разстояние, затова посетителите го определят като изключително подходящ за семейната почивка в Шарм ел Шейх.

Почивка в Шарм ел Шейх - близо до Стария пазар и Стария град

Почивка в Шарм ел Шейх 3 - град

Почивка в Шарм ел Шейх - невероятно приключение! Любителите на историческите забележителности ще се чувстват страхотно в тази част на курорта по време на своята почивка в Шарм ел Шейх. Тук ще можете да се насладите на традиционна архитектура, музейни експозиции и обликът на градчето преди луксът да навлезе в него. Повечето посетители сравняват почивката в Шарм ел Шейх - Стария град с потапяне в атмосферата и живота на местните хора десетки години назад. Сякаш времето е спряло и всичко най-прекрасно от бита е останало непокътнато. Ако сте фенове на сувенирите и естествения контакт с местните жители, то Стария пазар задължително трябва да бъде част от почивката в Шарм ел Шейх. На това място можете да откриете подаръци, местни специалитети, екзотични подправки и всичко, което Ви хрумне. Не пропускайте да си вземете нещо интересно за спомен от почивката в Шарм ел Шейх. Пазаренето е част от покупката, така че ако не Ви се отдава по принцип, ще имате възможност да се упражнявате на воля.

Почивка в Шарм ел Шейх  - близо до нощния живот

В централната част на морското градче, където е и пешеходната зона се намират различни видове ресторанти, местни атракции, кафенета и разбира се, наргиле баровете. Ако търсите нощна почивка в Шарм ел Шейх, музика и интересни изживявания през тъмната част от денонощието, заложете на хотелите близо да централната част и площад Сохо. Светлинното и музикално шоу започва там всяка вечер преди още да се е стъмнило съвсем и продължава до късно през нощта. В случай, че предпочитате вълнуваща почивка в Шарм ел Шейх с екзотични представления, то отново оживеният площад е Вашето място. Гледки, като хора гълтащи огън и танцьорки в бляскави костюми не се виждат всеки ден, но щом сте на почивка в Шарм ел Шейх не можете да ги пропуснете.

Почивка в Шарм ел Шейх - близо до залив за гмуркане

Почивка в Шарм ел Шейх 2 - гмуркане

Почивка в Шарм ел Шейх - разгледайте!

Безспорно хотелите с местоположение близо до водата са перфектни за хората отишли на почивка в Шарм ел Шейх с ясната цел - гмуркане, гмуркане и пак гмуркане. Кристално чистите води и многоцветни коралови рифове на Червено море са притегателен център както за професионалистите, така и за начинаещите гмуркачи от цял свят. Всяка година точно в Шарм ел Шейх се провеждат международни състезания по гмуркане. Ако сега започвате с откриването на подводния свят организирайте почивка в Шарм ел Шейх близо до Заливът на акулите (Sharks bay). Страхотни условия за начинаещи и дори деца. Спокойни води, плитко дъно и невероятни подводни гледки с уникални цветове и огромно биоразнообразие. Една от предпочитаните дестинации на гмуркачите, отишли на почивка в Шарм ел Шейх е националният парк Рас Мохамед (Ras Mohammad). В този резерват живеят над хиляда вида риби, но имайте предвид, че заради солеността на водата гмуркането е с очила и шнорхел. Независимо дали ще се гмуркате или ще се разхождате включете посещението на Националния парк като част от почивката в Шарм ел Шейх, определено си заслужава. За търсачите на силни усещания не можем да не споменем Синята дупка (Blue Hole), въпреки че ако сте отседнали на почивка в Шарм ел Шейх ще Ви е нужен транспорт. Този впечатляващ природен феномен изглежда наистина удивително, независимо дали го наблюдавате от небето или се гмуркате в дълбочина. Голяма част от хотелите, предлагащи почивка в Шарм ел Шейх организират полети над този феномен. Ако имате късмет, вероятността да срещнете морска костенурка в Синята дупка, никак не е малка.

За любителите на водните спортове страхотната почивка в Шарм ел Шейх не се ограничава само до гмуркане. В курортното градче разполагате с перфектни условия за всички водни забавления като уиндсърфинг, кайтсърфинг, водни ски, дори разходки с яхти. Така че, независимо кой воден спорт обичате почивката в Шарм ел Шейх ще Ви предостави чудесни възможности за практикуване.

Почивка в Шарм ел Шейх - гледка към планината Синай

Почивка в Шарм ел Шейх 4 - плаж

Почивка в Шарм ел Шейх - свържете се с нас!
Силно Ви препоръчваме не само да я наблюдавате по време на почивката в Шарм ел Шейх, но и да посетите Синайската планина. Посрещането на изгрева от върха на планината е наистина вълнуващо преживяване. В подножието на планината се намира един от най-старите манастири в света. Манастирът "Света Екатерина" е внушителен със своите размери и изглежда сякаш е кацнал на това място, заобиколен от планинско-пустинен пейзаж.
Хотелите разположени в крайните западни части на курорта са истински дар за туристите с деца. От една страна са достатъчно близо до всички забавления, а от друга нощите ще са достатъчно тихи, за да съберете сили за следващото приключение. Щом сте с деца ще бъде истинско престъпление да не посетите най-големия аквапарк поне веднъж по време на почивката в Шарм ел Шейх. Там можете да се насладите на всякакви видове пързалки и басейни, дори на разходка с лодка. На територията на аквапарка със сигурност ще откриете подходящо забавление за Вас, независимо дали сте по-предпазливи или екстремните спускания Ви привличат. Казано накратко той е задължителна част от почивката в Шарм ел Шейх.
 
Надяваме се, че успяхме да изясним къде да изберете почивка в Шарм ел Шейх така, че да не губите време в излишно пътуване до крайната цел. От друга страна говорим за един от най-красивите египетски курорти, няма как пътуването през него да бъде излишно.
Насладете се на всяка минута от престоя си, а ако сте пропуснали нещо ние от Arena Travel ще Ви помогнем да резервирате повторно посещение и почивка в Шарм ел Шейх или друга почивка в Египет

Разгледайте нашите предложения за екзотични почивки

 

Накратко за почивката в Шарм ел Шейх

 

Почивка в Шарм ел Шейх - близо до залива Наама (Naama bay)

 

Почивка в Шарм ел Шейх - близо до Стария пазар и Стария град

 

Почивка в Шарм ел Шейх - близо до нощния живот

 

Почивка в Шарм ел Шейх - близо до залив за гмуркане

 

Почивка в Шарм ел Шейх - гледка към планината Синай

Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти