Arenatravel.bg

Добри идеи за меден месец в Европа

Добри идеи за меден месец в Европа
10 Септември 2019 г.


               Чудите се дали в Европа има дестинации подходящи за Вашия меден месец? Отговорът определено е ДА, а по-долу ще Ви посочим едни от най-добрите места според нас.

              Къде можете да отидете за европейски меден месец – вариантите не са никак малко – от красивия Рим,  през романтичните Венеция и Верона до ренасансовата Флоренция,  красивите алпийски езера също са подходяща дестинация, а множеството гръцки острови дават необятни възможности за романтична почивка  хапвайки на брега на морето в някоя очарователна таверна или излежавайки се  в инфинити басейна на някой 5 хотел. Рицарския остров Малта също има какво да Ви предложи, а невероятната Палма де Майорка също не е за изпускане. Кратките полети до европейските дестинации Ви дават възможност да се насладите на обяд преди полета в България и да приключите със сладолед в ръка след вечеря в Рим само няколко часа по-късно например.



Меден месец в Рим, Италия

Сърцето на римската империя Рим не е само град с богата история и множество археологични и културни обекти. Ако сте младоженци не бива да го отписвате и като възможна дестинация за Вашия меден месец. Кой не би отказал хванат под ръка за любимия човек да се разходи из множеството красиви римски площади, избирайки малките романтични улички помежду им. Не пропускайте да минете по Испанските стъпала , да хвърлете монета във Фонтана на Треви за късмет или  да се насладите на залеза над река Тибър и Ватикана. А има и толкова много хубава храна: пици, спагети и не напоследно място уникален сладолед.  Меден месец в град пълен с големи туристически обекти и страхотна храна? Абсолютно. Великолепен бутиков хотел, съвременен модерен хотел или пък някое старинно романтично местенце? Какво и да предпочитате може да се обърнете към нас за съдействие за организацията на Вашия незбравим меден месец в Рим.



Меден месец в Санторини, Гърция

Обагрени в бяло и синьо селца по хълмовете, прегърнати от великолепно синьо море и необятното синьо небе, превръщат острова в първенец на всеки списък с най-добрите европейски дестинации за меден месец. Няма как да отречем, че Санторини е силно съблазнителен. Плажовете са черни с вулканичен пясък и по-каменисти, отколкото пясъчни, но това изглежда  остава на заден план пред зашеметяващите гледки от горната част на калдерата. Красотата на острова е зашеметяваща. Хотелите са подходящо луксозни за тази райска обстановка. Отличеният с награди Грейс Санторини е един от най-добрите хотели за меден месец на Санторини, с невероятна гледка към калдерата и закуски с шампанско всяка сутрин.

Меден месец в Малта

Макар и сравнително малък и предимно известен с почти целогошното си слънце , остров Малта се нарежда сред едни от най-богатите на история страни в света. Легендарното му минало е най-ясно забележимо в столицата Валета /Европейска столица на културата през 2018г./, където рицарите на Св.Йоан са управявали над 250години.  Може да се изгубите в лабиринта от улички в укрепения град Мдина, където са снимани и част от сцените на хитовия сериал  „Игра на тронове“. Най-доброто на Малта е, че освен историческите забележителности, тук може да се насладите на разнообразни възможности за шнорхелинг, гумркания, круизи , шопинг и разбира се – излежаване на плажа за една пълноценна почивка. На кратко разстояние с корабче или лодка са малкия, но много красив остров Гозо и едно от най-посещаваните места в Малта Синя Лагуна на остров Комино. Хотел The Phoenicia пък  е подходящ избор за настаняване за Вашия меден месец- с освежен модерен интериор и инфинити басейн, топло малтийско гостоприемство и съвременни удобства, способни да задоволят и най-взискателните клиенти.


Меден месец във Флоренция, Италия

Флоренция често е определяна като люлката на Ренесанса, столицата на романтичните хълмове на Тоскана, домът на богинята на любовта. Флоренция е подходящ избор за меден месец за двойки, които имат афинитет към културата и изкуството. Можете да се насладите на шедьоври от различни епохи  на творци като Рафаело, Миклеланджело и Леонардо да Винчи в галерия Уфици, да се възхищавате на оригиналната статуя на Давид от Микеланджело в Галерията на Академията, да посетите близо 500-годишния Фонтанът на Нептун или просто да се разходите по Старият мост (където влюбените заключват катинарчета в името на вечната си любов). Разходка до площад Микеланджело ще открие пред очите Ви невероятни гледки към Флоренция и река Арно. В близост до Флоренция е и град Пиза - около час и половина път с кола или влак и ще може да отметнете и посещението на Наклонената кула в Пиза. Изберете луксозна стая в хотел Brunelleschi  с гледка към Флорентинската катедрала или Дуомото (Кмеството) от прозореца ви и прекрайте един невероятен меден месец.

Меден месец на остров Корфу

Меденият месец е в крайна сметка съвършено извинение да прекарате няколко дни само двамата - и ако търсите спокойствие след сватбата, романтична вила с великолепни гледки на остров Корфу може да се окаже перфектният избор за Вас. На хълм с изглед към морето, Вилите The Olive Press е прекрасна възможност за дом далеч от дома. Стилните селски къщички са вдигнати с модерни елементи като подово отопление, открит басейн и джакузи на закрито. Намира се на кратък път с кола до хубавите села, където можете да закусите в местна таверна. Самият остров е бил дом на много народи, като всеки от тях е оставил по нещо. Най-силно е венецианското влияние, което придава на острова още по-романтичен привкус. Не пропускайте да се разходите из старата част на столица Корфу (или Керкира) и  да пиете едно кафе под слънчевите лъчи на улица Листон (подобие на фреската улица Риволи), местните таверни пък ще Ви изкушат с множество морски деликтеси и местни традиционни блюда.  Може да допълните разходката си с двореца Ахилион на Елизабет Баварска (принцеса Сиси) или посещавайки канала на любовта в Сидари. Както и да решите да прекарате медения си месец със сигурност ще се влюбите в спокойствието и очарованието  на острова.

Меден месец във Верона, Италия

В романтичната Верона, сцена на една от най-големите (макар и трагични) любовни истории на всички времена, има един хотел, който засенчва останалите. Il Sogno Di Giulietta е разположен  в двора, където известните герои на Шекспир се срещат на балкона на Жулиета. Едно от най-посещаваните места е именно къщата на Жулиета -  тясното коридорче в двора е пълно с катинари и любовни бележки на посетители от целия свят.  Ако изберете да се настаните в Il Sogno Di Giulietta ще получите достъп до двора дълго след като тълпите са напуснали и ще може да се възхищавате на мястото само в компанията на любимия. Самият хотел е като капсула на времето – всяка стая е украсена със старинни килими, великолепни завеси и старинни предмети на изкуството ,а сутрин закуската Ви се сервира в стаята . Историческите забележителности на Верона са кратко разстояние: великолепната Арена, където можете да гледате как  Ромео и Жулиета оживяват на сцената или някои от хилядите концерти и събития на открито провеждащи се там, площад Ербе – главният исторически площад, днес действащ пазар, кулата Ламберти – от върха й ще може да се насладите на спиращи дъха гледки на целия град, а пък на Пиаца Бра може да седнете в някое от дългата редица кафенета и ресторанчета докато съзерцавате красотата на Верона.

Меден месец във Венеция, Италия

Известен като един от най-романтичните градове в Италия – Венеция със сигурност е подходяща дестинация за Вашето сватбено пътешествие – кой би отказал разходка с гондола из улиците на града, управявана от гондолиер, който изглежда има ключ към цялата венецианска история. Отседнете  до Гранд канал в една от индивидуално обзаведени стаи в Sina Centurion Palace – близо да основните атракции, но същевременно далеч от тълпите. Отпийте от еспресото наблюдавайки минувачите по площад Сан Марко, разходете се по единствения дървен мост Академия над Гранд Канал или се насладате на прекрасните залези над лагуната Джардини Пибличи в Кастели или парка Света Елена.
 

Меден месец в  Палма де Майорка, Испания

Великолепната Палма де Майорка  е прекрасно съчетание на красотата, романтиката, море, плажове и куп интересни забележителности и е перфектен избор за Вашето сватбено пътуване.  Красивата природа предразполага към романтични преживявания,а латино танците и музикалните фестивали ще се погрижат за Вашето забавление. Към това добавяме и куп интересни забележителности, които ще обогатят престоя Ви – готическата катедрална на Гауди – ЛаСеу, замъкът Белвер, пещерите Драк , китното селце Валдемоса са една малка част от тях. Далеч от шумните курорти има много подходящи места за настаняване – от зашеметяващия  Jumeirah Port Soller Hotel & Spa -разположенен по скалите и с инфинити басейн,  само за възрастни и три ресторанта за хранене на открито, до очаровартелния Belmond La Residencia – помещаващ се в сграда от 16ти век в градчето Деа, където актьори, артисти и политици от висок ранг се опитват да избягат от светския шум.

Разгледайте страницата ни за почивки в Испания


Меден месец в Миконос, Гърция

Също толкова популярен колкото остров Санторини, остров Миконос заменя калдери и черни плажове за меки, златни пясъци и опияняващ нощен живот за тези, които го искат. Различни известни личности и богаташи и техните супер-яхти красят морското крайбрежие, а далеч от пиршеството калдъръмените алеи ви отвеждат до изгледите от картичките:вятърните мелници и залези на Миконос. И тук може да се възползвате от престижнаната хотелска верига Грейс – хотел  Грейс Миконос, сестра на Грейс Санторини- отново ще имате възможност да започнете деня си с чаша шампанско , а персоналът ще се погрижи дори за най-претенциозните от Вас и ще превърне престоят Ви в незабравимо изживяване.

Меден месец в Родос, Гърция

Средновековни градове, над 100 мили от бреговата линия и един от най-топлите климати на гръцките острови, Родос е добре балансиран гръцки остров. Прегърнете остатъците от всеки от нейните предишни владетели; следвайте османците в турска баня и вижте първата джамия; посетете дорийския храм на Атина, за да отдадете почит на гръцката богиня; разходете се по улицата на рицарите до двореца на Великия Магистър. Шикозният Lindos Blu Hotel & Suites е с концепция Adults only (без деца), което го прави идеален за меден месец. Член е и на веригата  Small Luxury Hotels of the World със своите изключителни гледки, супер модерна архитектура и обслужване, което го превръща в идеален избор ако се спрете именно на остров Родос за Вашия меден месец.

Круизи за меден месец в Европа

Изборът на дестинация за меден месец може да затрудни сериозно всяка младоженска двойка. Круизите са идеални за сватбено пътешествие, тъй като комбинират в себе си всички елементи на перфектната почивка - пълната релаксация, безброй забавления, посещение на различни страхотни места. А и романтика. Можете да почивате на остров Корфу, да карате велосипед из Черна гора и да разглеждате Колизеума в Рим  и всичко това в рамките на една седмица например. Круизните кораби са способни да задоволят и най-изтънчените вкусове, разполагайки с изискани ресторанти и барове, места за релакс и развлечения, СПА центрове и всичко, от което бихте имали нужда, при това повечето екстри са включени в цената. Круиз из Средиземно море включващ комбинации от дестинации като Португалия, Испания, Италия, Адриатика и Гърция или пък северна Европа за Норвежките фиорди и Исландия – каквото и да изберете за Вашето сватбено пътешествие със сигурност няма да сгрешите.

Разгледайте страницата ни за почивки в Гърция
 

Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти