Arenatravel.bg

Корпоративна програма On Business на British Airways

Корпоративна програма On Business на British Airways

Корпоративна програма On Business на British Airways

 

Програмата, предназначена за фирми на British Airways се нарича On Business. Програмата за лоялност е предназначена да помогне на Вас и Вашата компания да извлечете максимума от бюджет Ви за пътуване. Всеки път когато пътувате с British Airways, можете да натрупвате точки във фирмената Ви сметка, които могат да бъдат обменени за ценни ползи за пътуване (безплатни билети или пътуване в по-висока класа на пътуване). И ако вашите служители са членове на индивидуалната програма за лоялни клиенти на British Airways Executive Club, или на програмите за лоялни пътници на алианса oneworld® , те могат да се възползват също от натрупване на мили по техните лични акаунти. 

Какво печели Вашата фирма от участието в програмата On Business? 

  • Безплатна регистрация

  • Реализиране на спестявания във Вашия бюджет за пътувания

  • След регистрация в програмата On Business, Вашата фирма ще печели точки във фирмената сметка винаги когато Вашите служители пътуват с British Airways и определени нейни партньори

  • Ако Вие или Вашите служители са членове на индивидуалната програма за лоялност на British Airways Executive Club, ще печелите едновременно Avios точки в личните Ви акаунти.


За какво могат да се използват спечелените точки? 

  • за безплатни билети с British Airways

  • за ъпгрейд от икономическа в бизнес класа по полети на British Airways

  • за безплатна промяна на дата на безплатен билет, закупен с точки On Business


Как се възнаграждават точките? 

Дестинациите на British Airways се разделят на регионални зони, като всяка зона дава различен брой точки On Business. Броят на точките зависи от дестинацията, до която летите и кабината, за която се закупили самолетен билет( икономическа, бизнес, първа класа). Може да спечелите точки както за резервирани полети, изпълняващи се и започващи с номер на British Airways , така и за резервирани полети, започващи с полетен номер на Bristish Airways, но изпълнявани от American Airlines, Comair, Iberia, Japan Airlines, OpenSkies и Qantas . 

Важно: On Business точки не се печелят и натрупват за резервирани полети , изпълняващи се и започващи с полетен номер на American Airlines, Iberia, Japan Airlines or Qantas 


Вижте скалата за трупане на точки On Business, дестинациите, за които се прилагат и за кои полети се възнаграждават точки 

Каква е валидността на спечелените точки? 

Неизползваните точки изтичат в края на третата календарна година, считано от датата на спечелване на точките. Например точки, спечелени в периода 01 януари – 31 декември 2019 , автоматично ще изтекат на 31 декември 2023 . 

Как се печелят точките On Business? 

Вашата фирма печели точки за определени полети на British Airways, независимо откъде е закупен билета. За да се начислят точките във фирмената Ви сметка е необходимо да внесете номера ви за членство в On Business когато правите резервация или просто да дадете този номер на Вашия травъл агент. Дори и да забравите да дадете този номер когато правите резервация , може да го внесете онлайн от опцията Manage My Booking. 

Може ли да се начислят точки за отминало пътуване и как става това? 

Начисляването на пропуснати точки за отминало пътуване става онлайн до 4 месеца от датата на пътуване . Попълва се форма за пропуснати точки с внасянето на номера на билета, фамилното име на пътника и датата на първия полет.