Arenatravel.bg
Септемврийски празници - Вкусът на Виена
За програмата
4 дни / 3 нощувки
Дестинация: Австрия
Маршрут: София – Виена – Виенската гора – Братислава – Виена
Вид транспорт: Самолет Самолет
цена от 0 лв.



Септемврийски празници - Вкусът на Виена

Вашата оценка
Дата Цена Резервирай

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за



Цената включва:
Самолетен билет София - Виена - София с включени летищни такси на авиокомпания "Austrian Airlines" за дати на отпътуване 04.09.2020
Самолетен билет София - Виена - София с включени летищни такси на авиокомпания "Bulgaria Air" за дата на отпътуване 18.09.2020
Салонен багаж с размери 55/40/23 см (максимум 8 кг) за дата 04.09.2020
Чекиран багаж до 23 кг и салонен багаж до 10 кг за дата 18.09.2020
3 нощувки със закуски в хотел Star Inn Hotel Sch
Групов трансфер летище - хотел - летище
Панорамна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език
Водач от България по време на цялата екскурзия
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Цената не включва:
Чекиран багаж до 23 кг за дата на отпътуване 04.09.2020
туристическа програма "Вкусът на Виена"
посещение на двореца "Шонбрун"
екскурзия до Братислава
Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод
Концерт на "Wiener Residenzorchester"
Посещение с местен екскурзовод на Императорската съкровищница в двореца "Хофбург"
Входни такси за Императорската съкровищница (12 EUR); Музея за история на изкуството (16 EUR, за деца до 18 г. - безплатно); Природонаучен музей (12 EUR, за деца до 18 г. - безплатно); Зоопарк (20 EUR, за деца до 18 г. - 10 EUR)
градски транспорт: 2,40 EUR (еднопосочен билет); 8,00 EUR (карта за 24 часа); 14,10 EUR (карта за 48 часа)
Слушалки по време на пешеходната разходка (3 EUR) - заплащат се на място
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
4 дни / 3 нощувки, Маршрут: София – Виена – Виенската гора – Братислава – Виена, Вид транспорт: Самолет Самолет
Програма по дни
 
Ден 1

За дата 04.09.2020: Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 07:25 ч. за Виена с полет на авиокомпания „Austrian Airlines”. Кацане на летището във Виена в 08:05 ч. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод: дворецът „Белведере” – един от най-хубавите барокови образци в света; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе”, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург” – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк „Пратер” със символа на Виена – Виенското колело. По желание посещение на двореца „Шонбрун” – лятната резиденция на Хабсбургите с местен екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване след 15:00 ч. Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

 

За дата 18.09.2020  : Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 18:10 за Виена с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Кацане във Виена в 18:50 местно време. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 2

За дата 04.09.2020Закуска. Свободно време за  покупки и посещение на музеи (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: 1. Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод (мин. 1 ч. и 30 мин.): площад „Мария Терезия”; дворецът „Хофбург”, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт”, улица „Грабен” – сърцето на стара Виена; бароковата църква „Св. Петър”, готическата катедрала „Св. Стефан” – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, и оживената търговска улица „Кернтнерщрасе”. 2. Посещение с местен екскурзовод на Императорската съкровищница в двореца „Хофбург“, където се съхраняват най-значимите скъпоценности на Хабсбургите, короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената римска империя – короната, имперският скиптър и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че онзи, който го притежава, ще завладее света 3. Вечерта по желание концерт на оркестър „Wiener Residenzorchester” с произведения на Моцарт и Йохан Щраус в двореца „Ауерсперг” – една незабравима вечер с един от най-добрите оркестри в музикалния свят на Виена (заявява се предварително с депозита) - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

 

За дата 18.09.2020: Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод: дворецът "Белведере", един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард "Рингщрасе", изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът "Хофбург" – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена – Виенското колело. Свободно време за шопинг и посещение на музеи (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: 1. Посещение с местен екскурзовод на двореца "Шонбрун" – лятната резиденция на Хабсбургите (необходимо е ползване на градски транспорт). 2. Щрудел шоу в дворцовата пекарна на "Шонбрун" (мин. 20 минути) – известният виенски щрудел ще бъде атрактивно приготвен на живо от професионален сладкар. Шоуто завършва с  дегустация и чаша топла напитка, а всеки участник получава специален подарък – оригиналната рецепта на прочутия десерт. 3. Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод (необходимо е ползване на градски транспорт): площад "Мария Терезия"; дворецът "Хофбург", където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица "Колмаркт", улица "Грабен" – сърцето на града; бароковата църква "Св. Петър", готическата катедрала "Св. Стефан"; оживената улица "Кернтнерщрасе". 4. Вечерта концерт на "Wiener Residenzorchester" с класически произведения на Моцарт и Йохан Щраус  в двореца "Ауерсперг" – една незабравима вечер с един от най-добрите оркестри в музикалния свят на Виена (заявява се и се заплаща предварително с депозита) - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободно време във Виена (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание :  Екскурзия до Братислава с пешеходна разходка в историческия център на града – Замъкът на Братислава, където днес се помещава правителството на Република Словакия, катедралата "Св. Мартин" – свидетел на десетки коронации на кралски особи, академия "Истрополитана", старото кметство, двореца на архиепископите. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Сутринта освобождаване на стаите. Багажът се съхранява в стая за багаж. Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт). По желание туристическа програма "Вкусът на Виена" (мин. 1 ч.30 мин) - организирано разглеждане на Виенската опера с местен екскурзовод: разходка зад кулисите на една от най-известните концертни сгради на света с беседа за нейната история, архитектура и дейност. Турът продължава с посещение на типично виенско кафене - традиция и неизменна част от облика на австрийската столица, станала част от списъка за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО. Парче торта "Захер" и чаша виенски меланж са изкушения, които не бива да се пропускат от нито един посетител на Виена. Връщане в хотела за трансфер до летището.

 

За дата 04.09.2020Отпътуване за България в 20.25 ч. с полет на авиокомпания "Austrian Airlines". Пристигане на летище София в 23.00 ч. местно време.

 

За дата 18.09.2020: Отпътуване за България в 19.35 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Пристигане на летище София в 22.10 ч. местно време.

 

Продължителност на туристическата програма: 4 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
хотел настаняване валидна
(от - до)
цена
хотел 3* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
хотел 3* Единична стая - 215 BGN
хотел 3* Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
хотел 3* Допълнително легло в двойна стая - настаняването е включено в основната цена
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод при минимум 15 туристи  25 BGN
 
екскурзия до Братислава, на турист при минимум 20 туристи  92 BGN
 
посещение на двореца "Шонбрун" с местен екскурзовод (с включена входна такса за двореца) на турист при минимум 15 туристи  55 BGN
от 2 до 18 години / 45 BGN
 
Щрудел шоу в двореца "Шонбрун" с включена входна такса, парче ябълков щрудел и 1 топла напитка (мин. 20 минути), при мининимум 15 туристи 29 BGN
 
Концерт на "Wiener Residenzorchester" с класически произведения на Моцарт и Йохан Щраус, категория B (заявява се и се заплаща предварително при направа на резервацията) 69 BGN
 
туристическа програма "Вкусът на Виена" - организирано разглеждане на Виенската опера (с вкл. входна такса и местен екскурзовод) и посещение на типично виенско кафене (с вкл. парче торта Сахер и чаша виенско кафе меланж), при минимум 16 туристи  65 BGN
от 2 до 25 години / 55 BGN
 
Пълноцветен пътеводител за Виена на български език на National Georgraphic (270 стр.)  19.90 BGN
 
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
 
Traveller BeOnTime - компенсация под формата на ваучер за пътуване в размер на 200 лв. при закъснение с повече от час на полета на връщане (заявява се до 7 дни преди датата на заминаване). За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай комфортно`2017" или вашия туристически агент.
 
Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод, при минимум 15 туристи (с включена входна такса) от 2 до 18 години / 20 BGN
40 BGN
 
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в двойна стая) 35 BGN
 
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в единична стая) 50 BGN
 
Чекиран багаж до 23 кг (в двете посоки) на турист 120 BGN
 


Пояснения:
  • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
  • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата. Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.
  • Пътуването се провежда при минимум 30 записани туристи.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти