Arenatravel.bg
АРАБСКА ПРИКАЗКА В ЙОРДАНИЯ-ХОТЕЛ 5* ПЯСЪЧЕН ПЛАЖ В ЗАЛИВА TALA BAY, АКАБА!
За програмата
5 дни / 4 нощувки
Дестинация: Йордания
Маршрут: СОФИЯ-АКАБА-СОФИЯ
Вид транспорт: Самолет Самолет
цена от 0 лв.



АРАБСКА ПРИКАЗКА В ЙОРДАНИЯ-ХОТЕЛ 5* ПЯСЪЧЕН ПЛАЖ В ЗАЛИВА TALA BAY, АКАБА!

Вашата оценка
Дата Цена Резервирай

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за



Цената включва:
Самолетен билет София - Акаба - София на авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси;
Малък салонен багаж с размери 40/20/25 см
Голям салонен багаж с размери 55/20/40 до 10 кг. с Priority boarding
Трансфер летище - хотел - летище
4 нощувки със закуски и вечери на блок маса в хотел "Tala Bay Resort”(ex Radisson BLU) 5*, намира се на пясъчния плаж на залива Tala Bay - Акаба http://talabay.net/hotel/tala-bay-resort/
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с Асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на ЗК „Уника“ АД ; доплащане над 65 г. - 8 лв
Виза за кралство Йордания
Водач от България
Цената не включва:
Доплащане за медицинската застраховка за хора над 65 г. - 8 лева - задължително
Бакшиши - заплаща се задължително на място - 25 $ на човек за целия престой; според традицията съществуваща в Йордания, на обслужващия персонал се дават бакшиши. Това важи и за придружаващия местен екскурзовод и шофьор по време на пътуването – 2 $ на човек на ден за шофьора и 4$ на ден за екскурзовод /25 $ на човек за целия престой/
Входни такси за туристическите обекти по желание
Разходи от личен характер
5 дни / 4 нощувки, Маршрут: СОФИЯ-АКАБА-СОФИЯ, Вид транспорт: Самолет Самолет

ДАТИ 11.03.2020 – 15.03.2020
5 ДНИ/ 4 НОЩУВКИ/ 4 ЗАКУСКИ/ 4 ВЕЧЕРИ

Ако ви привлича Изтока и източната култура, със сигурност сте чували за Акаба. Разположен в северната част на Червено море, той е единственият крайбрежен град в Йордания, най-големият и най-гъсто населеният в залива Акаба. Стратегическото местоположение на града между Азия и Африка го прави важно пристанище в продължение на хиляди години. Близостта на Акаба до известните туристически забележителности – Вади Рум и Петра, утвърждава мястото му на световната карта и го превръща в основна туристическа дестинация в Йордания. През Акаба минават туристическите и поклонническите маршрути от Египет, Арабия и от север. Днес Акаба е едновременно оживен курортен град и туристически център, който предлага на посетителите си забележителни пейзажи, прекрасен залив и хилядолетна история.

ПРОГРАМА
1 ден (11.03.20) София - АкабаСреща на летище София, Терминал 2 в 14.30 часа
Директен полет на Ryan air до Йордания-Акаба в 16.35 часа. Пристигане на летище Кинг Хюсиен, преминаваме митнически и гранични процедури. Трансфер към хотела, разположен в залива Tala Bay - най-престижния курорт в близост до гр. Акаба, известен със своите пясъчни, девствени плажове и едни от най-красивите коралови рифове на Червено море.
Настаняване в хотел Tala Bay Resort(ex Radisson BLU 5* http://talabay.net/hotel/tala-bay-resort/ на база полупансион.
Вечеря. Нощувка.

2 ден (12.03.20) Акаба - Мъртво море - Мадаба - Небо - АкабаЗакуска. Свободно време.
По желание срещу доплащане - Екскурзия до Мъртво море - Мадаба - планината Небо.Целодневно пътуване до най-ниската точка на земното кълбо, разположена на 400 м под морското равнище.
Цена - 90 евро с включен обяд.
Вечеря. Нощувка.

3 ден (13.03.20) Акаба – Вади Рум – АкабаЗакуска. Свободно време.
По желание срещу доплащане - Екскурзия до пустинята Вади Рум.С автобус и джип сафари, което ще ви отведе до пустинята на едно недокоснато от човешката ръка място.
Цена - 80 евро с включена вечеря в пустинен оазис.
Нощувка.

4 ден (14.03.20) Акаба – Петра – АкабаЗакуска.
По желание срещу доплащане - Екскурзия до Петра.Целодневно пътуване до “Изгубения град“, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Цена - 130 евро с включен обяд
Вечеря. Нощувка.

5 ден (15.03.20) Акаба - СофияЗакуска. Свободно време. Късно освобождаване на стаите.
В 18.00 часа трансфер до летище Кинг Хюсиен. Директен полет до София на Ryan air в 21.05 часа.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ на човек в лева:
НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНА
На човек в двойна стая 1098 лв.
Трети възрастен 1068 лв.
Единична стая 1548 лв.
Дете 2 -5.99 г. в стая с 2-ма възрастни 560 лв.
Дете 6 -11.99 г. в стая с 2-ма възрастни 728 лв.
 

Полетно разписание:11.03.20 Sofia - Aquaba 16.35 – 19.30 + 1
15.03.20 Aquaba - Sofia 21.05 – 00.10
Авиокомпанията си запазва правото да промени полетното разписание. При настъпила промяна туристите ще бъдат информирани своевременно.

Необходими документи:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от дата на заминаване;
  • За деца под 18 години, пътуващи с един родител, роднини или сами – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува в Йордания;
  • При пътуване от България в Йордания не е необходимо да бъде извадена предварително виза. Същата се получава на място на летището в Акаба! Необходим е паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на завръщане от пътуването.
  • При пътуване от България в Йордания не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:
  • Пътуването се осъществява при минимум 30 плащащи.
  • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
  • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в ЗД „Евроинс “ АД и номерът на застрахователната полица е № 03700100001710/ до 12.11.2019 г.
 
 
 
Акаба – Вади Рум – Акаба /70 км. в едната посока/ – 80 евро с включена вечеряЦената включва: транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод на английски/български език, местни такси, вечеря.
Начало на незабравимо пътуване с автобус и двучасово джип сафари в преследване на залеза из червените пясъци на пустинята, край причудливи скални форми и праисторически рисунки. Най-голямата емоция е посещението на бедуинския лагер в района. От преди векове датират традициите на седемте бедуински племена, които все още живеят в пустинния район. Ще останете впечатлени от полу-номадския начин на живот на бедуините и пъстрите шатри, които обитават. Те са мили и гостоприемни хора и ще ви посрещат любезно. Ще ви поднесат вечеря и ще се насладите на арабска фолклорна програма. Важно е да знаете, че винаги трябва да искате разрешение преди да фотографирате бедуините. Тъй като културата им е много по-различна от тази на западни страни и е препоръчително да не носите прекалено къси дрехи, защото това би ги смутило. Вземете със себе си топли дрехи за вечерта, тъй като обикновено има голяма амплитуда между дневните и нощни температури – от 32°C до 4°C.
Червената пустиня Вади Рум предлага на посетителите космически пейзажи, роматичен дух и невероятни залези. Неслучайно тя е декор на много кино продукции като „Лорънс Арабски“, „Марсианецът“, „ Прометей“, „Трансформърс“ и др.


Акаба – Петра – Акаба /130 км. в едната посока/ – 130 евро с включен обядЦената включва: транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод на английски/ или български език, входни такси, местни такси, обяд.
Целодневно пътуване до “Изгубения град“. През 1985 година Петра е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, а от 2007 година е избрано за едно от чудесата на света.
За да стигнете до този внушителен древен град, трябва да преминете през дългия един километър прохладен каньон Сик. Каньонът е широк 3-4 метра и висок 200 метра. Първото нещо, което ще се разкрие пред вас, е Съкровищницата на фараона (Al Khazneh) – величествена сграда с фасада, изсечена от огромна скала, а според легендата на върха й се крие фараонско съкровище.
Розовочервеният град Петра е наполовина построен, наполовина изкопан в тъмно-розовите скали. Градът се намира в долината Вади Муса - между Червено и Мъртво море. Някога столица на Набатейците, през вековете Петра процъфтява благодарение на местоположението си - от тук минавали най-важните търговски маршрути. След превземането му от Римската империя, започва упадък и постепенно Петра изчезва сред пясъците, само легендите разказват за изгубения град. През 1812 г. швейцарският изследовател Йохан Буркхарт преоткрива Петра за Западния свят. Освен известната по цял свят съкровищница, в долината могат да се видят хиляди фасади на сгради от някога процъфтяващия град, амфитеатър, ранно византийска църква и невероятна природна красота. Изящната скална картина е използвана за декор във филма “Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход”.

Акаба – Мъртво Море – Мадаба – планината Небо – Акаба /312 км. в едната посока/ – 90 евро с включен обядЦената включва: транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод на английски/български език, входни такси, вход за плажа на Мъртво море, местни такси, обяд.
Мадаба и Небо – там където се срещат човешкото и божественото, вековното изкуство и библейската история!
Разположен на високо плато, град Мадаба е библейското съкровище на Йордания. Там е съсредоточена голяма част от христианското население в страната. Наричан е и Мозаечния град – заради впечатляващите със своята красота византийски мозайки. Най-удивителното съкровище на града е запазената там уникална географска мозаечна карта на Светите земи. Изработена от повече от два милиона малки квадратни цветни камъчета! Открита е и съхранена при строежа на гръцката ортодоксална църква „Св. Георги“ през 1896 година, мозайката обхваща цялата област от делтата на Нил до Мала Азия.
На 7 км западно от Мадаба, 800 м над морското равнище, се извисява най-високия връх на планината Небо. От тук Мойсей вижда Обетованата земя след 40 години бродене в пустинята.
След обяд ще имате възможност да плажувате на най-соленото море – Мъртво море, както и да се възползвате от благотворните свойства на лечебната кал.
ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти

ЕТИКЕТИ почивка в йордания почивка в акаба почивки в акаба почивки в йордания почивки в йордния 2020 екскурзии йордания почивки йордания йордания 2019 екскурзии йордания 2019 екскурзия със самолет 2019 йордания организирано пътуване йордания йордания със самолет почивка в йордания 2019 екскурзия със самолет 2019 в йордания ekskurzii v iordania ekskurzii 2019 v yordania pochivka v iordaniq 2019 pochivki yordania samoletna ekskurziq v iordania 2019 iordaniq 2019 yordania 2019 jordania 2019 ekskurzii jordania 2019 екскурзии до йордания почивка в йордания почивки в йордания почивки до йордания почивка до йордания почивки за йордания почивка за йордания чартър за йордания чартъри за йордания почивки за йордания pochivki v iordania pochvika v iordania pochvki do iordania pochvka do iordania ekskurzia do iordania ekskurzii do iordania йордания 2020 екскурзии йордания 2020 екскурзия със самолет 2020 йордания екскурзия със самолет 2020 в йордания pochivka v iordaniq 2020 jordania 2020 samoletna ekskurziq v iordania 2020