Arenatravel.bg
Китай, Хонконг и Макао - с водач от България!
За програмата
10 дни / 7 нощувки
Дестинация: Китай
Маршрут: София - Доха - Пекин - Сиан - Шанхай - Хонконг - Доха - София
Вид транспорт: Самолет Самолет
цена от 4299 лв.Китай, Хонконг и Макао - с водач от България!

Вашата оценка
Дата Цена Резервирай
17.09.2023 от 4299 лв. резервация
17.09.2023 от 4299 лв. резервация
08.10.2023 от 4299 лв. резервация
08.10.2023 от 4299 лв. резервация

Цената включва:
самолетни билети София - Пекин и Хонконг - София на авиокомпания "Lufthansa" с включени летищни такси, чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж до 8 кг за дати на отпътуване 19.09.2019;29.10.2019; за дати на отътуване 06.02.2020; 23.02.2020; 12.03.2020; 15.04.2020 и 14.05.2020 полета е с авиокомпания Qatar Airways;
самолетни билети в икономична класа Шанхай - Хонконг с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг, ръчен багаж до 5 кг;
билет за високоскоростен влак в икономична класа от Пекин до Сиан и от Сиан до Шанхай;
описаните в програмата трансфери;
транспорт с автобус по маршрута;
2 нощувки със закуски в хотел "Jaingxi Grand Hotel" **** (или подобен) в Пекин;
2 нощувки със закуски в хотел "Tianyu Gloria Hotel" **** (или подобен) в Сиан;
2 нощувки със закуски в хотел "Shanghai Hongkou Fortune Hotel" **** (или подобен) в Шанхай;
1 нощувка със закуска в хотел "Harbour Plaza 8 Degree Hotel" **** (или подобен) в Хонконг;
5 вечери и 2 обяда в традиционни китайски ресторанти;
описаната туристическа програма в Пекин, Сиан, Шанхай, Хонконг;
еднодневна екскурзия до Макао;
посещение на Великата китайска стена;
панорамна обиколка на остров Хонконг;
разходка с традиционно корабче в Абърдийн, Хонконг;
входни такси за всички обекти, включени в програмата;
посещение на фабрики и магазини за традиционни местни занаяти и сувенири;
местни екскурзоводи по целия маршрут;
водач-преводач от България;
застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.
Цената не включва:
виза за Китай;
бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място): 3 - 5 USD на турист на ден;
входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
градски транспорт;
разходи от личен характер;
музикално и танцово шоу представящо династия Тан в Сиан;
изкачване на наблюдателната площадка на Шанхайската кула;
вечерен круиз по река Хуанпу;
застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
10 дни / 7 нощувки, Маршрут: София - Доха - Пекин - Сиан - Шанхай - Хонконг - Доха - София, Вид транспорт: Самолет Самолет
1
Ден София-Доха -Пекин
За дати на отпътуване 19.09.2019; 29.10.2019; Отпътуване в 13:10 ч. от Терминал 2 на летище София за Пекин през Мюнхен. Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Кацане в 14:05 ч. в Мюнхен. В 19:15 ч. излитане от Мюнхен за Пекин.

За дати на отпътуване 06.02.2019; 23.02.2019; 12.03.2020; 15.04.2020 и 14.05.2020 Отпътуване в 12:25 ч. от Терминал 2 на летище София за Пекин през Доха. Кацане в Доха 18:15 ч.
2
Ден Пекин
За дати на отпътуване 19.09.2019; 29.10.2019; Пристигане в Пекин в 10:35 ч.

За дати на отпътуване 06.02.2019; 23.02.2019; 12.03.2020; 15.04.2020 и 14.05.2020 Отпътуване от Доха за Пекин 01:55 ч. Пристигане в Пекин в 14:45 ч.


Посрещане от представител на място. Пекин е известен с името Бейджин, което в превод означава „Северната столица“. Днес той е един от най-големите по площ и население градове в света. Трансфер до хотела. Настаняване след 14:00ч. Вечеря в ресторант, която включва патица по пекински – традиционен местен специалитет. Нощувка.
3
Ден Пекин
Закуска. Туристическа програма в Пекин: площад „Тиенанмън“ – най-големият в света, чието име означава „вратата на небесното спокойствие”; дворцовият комплекс „Забраненият град“ – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия „Ян и Ин“ – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Програмата продължава към Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Посещение на фабрика за перли. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.
4
Ден Пекин – Великата китайска стена – Сиан
Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най-важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира из цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (21 хил. км.). Името на Чанчън в превод на български означава „дълга защитна стена“. Обяд в местен китайски ресторант. Връщане в Пекин. Посещение на Храма на небето – даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на Централен Пекин, част от световното културно наследство от 1998 година. Състои се от 3 основни групи постройки, изградени според строгите философски изисквания – Залата за молитви за добра реколта, Императорският небесен свод, Кръглият олтар. Отпътуване за Сиан с високоскоростен влак (около 6 часа). Пристигане в Сиан в късно вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
5
Ден Сиан
Закуска. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Посещение на Музея на теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи армията на император Цин Шъ Хуан, изработена през 240 г. пр. н. е. Посещение на Музея за изкуството на династия Тан. Въпреки че музеят е построен между 1983 и 2001 год., външният му вид напомня архитектурния стил на династия Тан. Свободно време по Мюсюлманската улица и Градския площад с камбанената кула, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай. Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание посещение на музикално и танцово шоу, разкриващо историята на династия Тан. Нощувка.
6
Ден Сиан – Шанхай
Закуска. Туристическа програма в Сиан: посещение на манастира, където се намира Пагодата на голямата дива гъска – един от символите на Сиан и свещено място за будистите, изкачване на пагодата; разходка покрай древните градски стени. Обяд в традиционен китайски ресторант. Отпътуване за Шанхай с високоскоростен влак (около 6,5 ч.). Пристигане в Шанхай късно вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
7
Ден Шанхай
Закуска. Туристическа програма в Шанхай: преди обяд посещение на градината „Юйюан“ (Градината на радостта), считана за една от най-изящните градини, типичен представител на класическото китайско парково изкуство; следобед посещение на Храма на нефритения Буда, построен за вечен дом на две нефритени статуи на Буда, донесени от Бирма. Свободно време за разходка по крайбрежния булевард „Бунд“ и улицата „Нaнджинг“. Възможност за изкачване до наблюдателната площадка на Шанхайската кула. Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание вечерна атракция – круиз по река Хуанпу с великолепна вечерна панорама към модерния бизнес район. Нощувка.
8
Ден Шанхай – Хонконг
Закуска (или сух пакет). Трансфер до летището за полет до Хонконг. Кацане на летището в Хонконг. Посрещане от представител на място. Туристическа програма в Хонконг: връх Виктория – основната забележителност на града, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към Хонконг; селището Абърдийн (Аплейчау), известно с плаващите къщи и рибни ресторанти. Разходка с традиционно корабче в Абърдийн. Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.
9
Ден Хонконг – Макао – Хонконг
Закуска. Отпътуване за Макао – един от най-богатите градове в света. Историческият център на Макао включва около двадесет и пет исторически паметника и обществени площади, които официално са вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2005 г. Програмата включва руините на църквата „Свети Павел“, площад „Леал Сенадо“. Голяма част от сградите на площада са защитени паметници на културата. Продължаваме към старите градски стени, които в миналото са били част от военната отбранителна мрежа в Макао и храма „A-мa“ – най-старият в Макао. Посещението му предлага невероятни гледки и неизменна тишина и мир. Програмата приключва при казино „Венеция“ – едно от най-големите в света. Трансфер до летището в Хонконг.

За дати на отпътуване 19.09.2019; 29.10.2019; В 23:15 ч. отпътуване за България през Франкфурт.

Продължителност на туристическата програма: 10 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 2 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Допълнително легло в двойна стая (след потвърждение) - настаняването е включено в основната цена
Единична стая 01.04.2019 - 05.11.2019 353 EUR
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Виза за Китай (заплаща се с депозита) 90 USD
 
Музикално и танцово шоу представящо династия Тан в Сиан (при минимум 15 записани туристи)  35 EUR
 
изкачване на наблюдателната площадка на Shanghai Tower (при минимум 15 записани туристи)  55 EUR
 
Вечерен круиз по река Хуанпу (при минимум 15 записани туристи)  40 EUR
 


Пояснения:
 • Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.
 • Вечерите описани по програмата са в традиционен китайски ресторант, с китайска кухня.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.7 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
 • Часово време: София – 12 ч.; Пекин, Хонконг + 6 ч.
 • Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)
 • Валутен курс: 1 USD = 6.57 CNY
 • Валута в Хонконг: хонконгски долар (HKD)
 • Валутен курс: 1 USD = 7.81 HKD
 • Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
 • Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!
 • Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително издадена виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Поради настъпили промени в законовите разпоредби и регулации относно визовия режим с Китайска народна република Посолството на КНР в България въведе, считано от 16 август 2018 г., издаването на визи с биометрични данни, за което е необходимо снемане на 10-пръстови отпечатъка. Тази разпоредба се отнася за всички български граждани, желаещи да посетят Китай. Във връзка с това е необходимо всички кандидатстващи за китайска виза да се явят лично в посолството за вземане на биометрични данни! Българските граждани могат да влизат на териториите на Макао и Хонконг (специалните административни райони на Китай) без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Желаещите да посетят Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва да са се снабдили с двукратна (или многократна) входна виза за Китай преди началото на своето пътуване.
ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти