Arenatravel.bg
Черна Гора - приключение по водите на р.Тара и джип сафари в Национален парк Дурмитор! Организиран транспорт!
За програмата
4 дни / 3 нощувки
Дестинация: Черна Гора
Маршрут: София – Кралево – Ужице – Златибор – Къмпинг на р. Тара – София
Вид транспорт: Автобус Автобус
цена от 0 лв.Черна Гора - приключение по водите на р.Тара и джип сафари в Национален парк Дурмитор! Организиран транспорт!

Вашата оценка
Дата Цена Резервирай

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения заЦената включва:
настаняване в къщички и бунгала в лагер на брега на р. Пива
3 закуски, 1 обяд и 3 вечери в ресторанта на лагера
1 обяд в местен ресторант по време на джип сафарито
транспорт с мини бус или автобус в зависимост от големината на групата
рафтинг тур с подсигурена екипировка и местен водач
джип сафари в подножието на планината Дурмитор
медицинска застраховка с покритие 5000 EUR
при група над 12 туристи – придружаващ водач от агенцията.
Цената не включва:
разходи от личен характер
доплащане за разходка в каньона Невидио.
4 дни / 3 нощувки, Маршрут: София – Кралево – Ужице – Златибор – Къмпинг на р. Тара – София, Вид транспорт: Автобус Автобус

Програма по дни

Ден 1 София – лагер на р. Тара

Рано сутринта среща на пл. „Св. Ал. Невски“ и отпътуване в посока сръбската граница. Вечерта пристигане в къмпинга, разположен на бреговете на река Пива, в близост до мястото на вливането и в река Тара. Настаняване в симпатични дървени къщички. Вкусни местни гозби ще ви чакат за вечеря в ресторанта на къмпинга. Нощувка.


Ден 2 Потапяне във водите на р. Тара

Денят започва с вкусна закуска на терасата на ресторанта, разположена на брега на реката. Следва подготовка за програмата за деня, изпълнена с адреналин и водни пръски приключение. След получаване на пълна екипировка, както и детайлни инструкции от опитните водачи, ще се отправим към мястото, от което лодките тръгват по тюркоазените води на реката. Пътят минава през живописния каньон на р. Тара, а пленяващите погледа гледки ще се запечатат в съзнанието ви за дълго. Около 12:00 ч. седнали в лодките ще се понесем по тюркоазено сините води на реката. Ще преминем през буйни бързеи, а в по- бавните участъци ще може да направите снимки или да поплувате в дълбоките вирове на реката. След това изпълващо всички сетива изживяване, уморени, но изпълнени с положителни емоции от прилива на адреналин и допира с почти девствената природа ще се върнем в лагера. Тук групата ще се наслади на вкусен обяд, а останалите часове от деня ще могат да се използват за почивка или кратка разходка по въжения мост над река Пива. В 20:00 ч. вкусна вечеря с характерни за черногорската кухня специалитети. Време за веселие край лагерните огньове. Нощувка.


Ден 3 Джип сафари в подножието на планината Дурмитор

Макар и не голяма като площ, планината Дурмитор омагьосва своите посетители с красотата на пейзажите и природата си. Цели 48 от върховете на този масив се издигат на височина от над 2000 м, неминуемо събуждайки в посетителите си усещането за величието на природата. Закуска и в 10:00 ч. начало на джип сафари, което започва с панорамни гледки от каньона на р. Тара. Следва преминаване през китните селища Никовци (1365 м) и Недайно (1439 м) и спускане в каньона на река Сузица. Преминавайки през места с надморска височина от над 2000 м ще достигнем черногорския планински курорт Жабляк, а после с въжен лифт ще се изкачим до връх Савин кук (2313 м), където ще можем да се насладим на пленяващите гледки към съседните планински върхове. Предвидено е посещение и на Ледената пещера. След като се спуснем от върха е предвиден обяд в местен ресторант. След заслужен отдих турът продължава покрай бреговете на язовир Пива, чиято дължина е 45 км, а средната дълбочина 150 м. Най-впечатляващата част от язовира е високата 240-метрова стена. В късния следобед завръщане в лагера. Вечеря. Нощувка. *по желание на клиентите и при допълнително доплащане и минимална бройка от 5 души е възможна замяна на джип сафарито с разходка по каньона Невидио. Каньонинг или приключение в Каньона Невидио е една от най-популярните форми на активен и адвенчър туризъм в Черна Гора. По време на тура в каньона участниците със собствени сили ще преминат през водите на р. Мала Комарница и с помощта на въжета и специална екипировка ще преодолеят стръмни скални участъци, ще се спуснат по падовете на реката, ще се пързалят по естествени пързалки, ще могат да се гмуркат и плуват в дълбоките вирове, като освен това се наслаждават на прелестите на един от най-красивите каньони в Европа. Невидио се намира на около 75 км от град Колашин и на около 80 км от лагера, в който групата ще бъде настанена. Дължината му е около 3,4 км, а в най- тесните части ширината не надхвърля 1.5 м, докато стените на каньона на места се издигат на височина от 300 – 400 м над водите на р. Комарница.


Ден 4 Къмпинг на р. Тара – София

Закуска. Рано сутринта отпътуване към България. Пристигане вечерта. 

Доплащане за: разходка в каньона Невидио – 55 EUR при минимум 5 желаещи *провежда се на 3-я ден на мястото на включеното в пакетната цена джип сафари /заявява се предварително при сключване на договора за пътуване/.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 10 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Място за настаняване: Разположен на брега на р Пива, в близост до мястото, на което реката се влива в река Тара, къмпингът е идеално място за отдих и активна почивка, далече от напрежението и шума на забързаното ни ежедневие. Подходящ както за любители на природата, които биха искали да се насладят на разходка или велосипеден тур, така и за любителите на силни усещания. Рафтинг по водите на р. Тара, джип сафари, каньонинг, каякинг или тролей дълъг около километър и преминаващ над водите на езерото Пива са сред предлаганите атракции.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Сърбия и Черна Гора.
Използвани транспортни средства по програмата: мини ван или автобус
Начин на плащане: депозит – 150 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти