Arenatravel.bg
Екскурзия в КУБА и МЕКСИКО - Варадеро, Хавана, Мексико сити и Канкун
За програмата
12 дни / 9 нощувки
Дестинация: Куба
Маршрут: Варадеро, Хавана, Мексико сити и Канкун
Вид транспорт: Самолет Самолет
цена от 0 лв.



Екскурзия в КУБА и МЕКСИКО - Варадеро, Хавана, Мексико сити и Канкун

Вашата оценка
Дата Цена Резервирай

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за



Цената включва:
Самолетен билет София - Истанбул - Хавана - Канкун - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг
Групови трансфери летище - хотел - летище
3 нощувки на база All inclusive в хотел "Memories Varadero" **** (или подобен) във Варадеро
2 нощувки със закуски в хотел "Memories Miramar" **** (или подобен) в Хавана
2 нощувки със закуски в хотел "Casablanca" **** (или подобен) в Мексико сити
2 нощувки на база All Inclusive в хотел "Seadust Cancun" **** (или подобен) в Канкун
Целодневна екскурзия до Винялес с включен обяд и посещение на фабрика за производство на кубински пури
Туристическа програма в Хавана с местен екскурзовод с включен обяд
Посещение на Музея на рома в Хавана
Туристическа програма в Мексико сити с местен екскурзовод
Посещение на Антропологическия музей в Мексико сити с включена входна такса за музея
Водач-преводач от България
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 30 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".
Цената не включва:
Виза за Куба
Държавна такса при напускане на Мексико (заплаща се лично на летището при отпътуване): 35 USD
Туристическа такса престой в Канкун: около 1 USD на турист на нощувка (заплаща се на място от туристите на рецепцията на хотела)
Бакшиши: 3-5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор (заплащат се задължително на място)
Такса за снимане в музеите: около 3 USD на турист за всеки обект отделно
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер
Градски транспорт
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
12 дни / 9 нощувки, Маршрут: Варадеро, Хавана, Мексико сити и Канкун, Вид транспорт: Самолет Самолет

Ден 1

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 21:20 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Кацане на летището в Истанбул в 23:40 ч.


Ден 2

Отпътуване за Хавана в 02:25 ч. с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Кацане на летището в Хавана в 09:10 ч. Посрещане от представител на местната агенция. Отпътуване за Варадеро. Пристигане във Варадеро. Настаняване (след 14.00 ч.) в хотела на база All Inclusive. Свободно време във Варадеро – най-известният курорт на Куба, превърнал се във визитна картичка на острова. Живописните му плажове с белоснежен фин пясък и лазурните води на Атлантическото крайбрежие са на челно място в класацията за най-чисти плажове в света. Плажната ивица на Варадеро се простира на цели 20 км и е защитена от най-големия коралов риф в Карибско море, а приказните морски дълбини и техните обитатели няма да оставят равнодушен нито един от любителите на подводните спортове – на разположение на посетителите са множество дайвинг центрове и огромна територия за гмуркане. Животът тук кипи не само през деня, но и през нощта. Живата музика, горещите ритми и екзотичните коктейли правят кубинските нощи незабравими. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж и престой в хотела на база All Inclusive. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж и престой в хотела на база All Inclusive. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Отпътуване за долината Винялес в Пинар дел Рио – уникален пейзаж, осеян с гъсти гори и хълмове от гигантски карстови образувания, наречени „моготи“. Фотопауза при Лос Хасминес, откъдето се открива удивителна гледка към долината и моготите. Прекрасната долина е обградена от величествени коркови палми. Това е един от най-плодородните райони на Куба, където се отглежда, събира, суши и преработва най-висококачественият тютюн в света. Тютюневото растение достига пълната си височина между ноември и февруари. След като реколтата приключи, до октомври се засаждат други култури като маланга, юка, царевица. През 1999 г. долината Винялес е обявена за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Туристическа програма във Винялес, чиято главна улица е оградена от пъстроцветни дървени къщи, запазени от колониалната епоха. Обяд. Посещение на ферма за тютюн, където ще се запознаете с технологията на отглеждането на тютюна. Отпътуване за Хавана. Настаняване. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Отпътуване по стъпките на Хемингуей: посещение на вила „Ла Финка Вихия“ – бившият дом на американския писател, превърнат в музей; посещение на Кохимар – малко рибарско селище, вдъхновило Хемингуей да напише известната си творба „Старецът и морето“ и където се намира статуята на писателя. Туристическа програма с включен обяд в традиционен кубински ресторант в Хавана: Катедралният площад; Площадът на оръжията с Двореца на генерал-капитаните, където днес се помещава Градският музей на Хавана; морската алея „Малекон“; площад „Свети Франциск от Асизи“ с едноименния манастир, построен през XVII век и седалище на францисканците до XIX в.; посещение на популярния музей „Клуб Хавана Ром“ с възможност за дегустация на известния ром; Площадът на Революцията. Свободно време. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Трансфер до летището за полет до Мексико. Пристигане на летището в Мексико сити. Посрещане от представител на местната агенция. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Панорамна обиколка на град Мексико: площад „Сокало“, един от най-големите в света; Катедралата; Националният дворец – седалище на мексиканското правителство с невероятните фрески на художника Диего Ривера. Посещение на световноизвестния Антропологичен музей. Свободно време. Нощувка.


Ден 9

Закуска. Трансфер до летището за полет до Канкун. Пристигане на летището в Канкун. Посрещане на летището от представител на местната агенция. Трансфер до хотела. Настаняване (след 14.00 ч.) в хотера на база All Inclusive. Свободно време. Нощувка. 


Ден 10

Закуска. Свободно време за плаж и престой в хотела на база All Inclusive. Нощувка.


Ден 11

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване в 10.10 ч. с полет на авиокомпания "Turkish airlines" за Истанбул. 


Ден 12

Кацане на летището в Истанубл в 06.15 ч.

 

За дата на отпътуване 12.02.2020 г.:

 

Отпътуване за България в 14.45 ч. с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Пристигане на летище София в 15.05 ч.

 

За дата на отпътуване 10.03.2020 г.:

 

Отпътуване за България в 20.10 ч. с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Пристигане на летище София в 20.25 ч.

 


Продължителност на туристическата програма: 12 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 2 дни

Вид на пътуването: организирано пътуване

Тип транспорт: самолет



Пояснения:

  • Цената на екскурзията е определена при валутен курс 1 USD = 1,7 BGN. При промяна на курса с повече от 6% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.

  • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

  • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

  • Екскурзията се провежда при минимум 15 записани туристи.

  • Местната валута - Кубиснко песо (CUP); Кубиснко конвертируемо песо (CUC); Мексиканско песо (MXN)

  • Валутен курс: 1 CUC = 1,67 BGN; 1 CUC = 0,85 EUR; 1 USD = 20,32 MXN (мексиканско песо)

  • ЧАСОВО ВРЕМЕ: София – 12 ч.; Куба – 05 ч., Мексико Сити - 4 ч.

  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчва се консумирането само на бутилирана вода. Да не се консумират храни, приготвени на улицата.

  • Българските граждани, пътуващи за Куба, е необходимо да притежават предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Необходими документи за кандидатстване за виза: паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, попълнен визов формуляр, информация за настаняването в Куба, самолетен билет. Възможно е да се проведе и интервю.

  • Българските граждани, притежаващи валидни паспорти минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи за срок до 180 дни. При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.

ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти

ЕТИКЕТИ екскурзия в куба екзотични екскурзии екскурзия до куба екскурзии до куба екскурзии в куба куба екскурзии екскурзии куба екскурзии куба 2020 куба екскурзии 2020 екскурзии до куба 2020 екскурзия до куба 2020 eкскурзия в куба 2020 екзотични екскурзии 2020 екзотични екскурзии пролет 2020 пролет 2020 екзотични екскурзии екзотични дестинации оферти екзотични екскурзии екзотични екскурзии оферти канкун почивки 2020 ekskurziq kankun ekskurzia kankun почивки в мексико 2020 pochivki v meksiko pochivki v mexico почивки мексико почивка в канкун мексико ekzotichni pochivki 2020 mexico 2020 pochivki kankun meksiko mexico oferti za mexico oferti cancun pochivki 2020 cancun почивка в канкун канкун канкун 2020 канкун 2020 почивки екскурзии до мекскико екскурзии до канкун екскурзии до канкун 2020 пакетни почивки до канкун пакетни почивки канкун канкун 2020 оферти за почивки оферта за почивка в канкун оферти за мекскико оферти за мексико 2020 оферти за канкун 2020 изгодни почивки 2020 екзотични почивки 2020 екзотична почивка мексико мексико със самолет почивки със самолет почивки със самолет 20 екскурзия канкун pochivki 2020 pochivki v meksiko pochivki v mexico samoletni pochivki 2020 mexico 2020 meksiko 2020 cancun kankun pochivka v kankun pochivka cancun pochivki kankun 2020 екзотични почивки почивки в канкун почивки в канкун 2020 мексико почивк в мекско мексико 2020 оферти за почивка мексико оферти 2020 мексико почивки 2020 канкун