Arenatravel.bg
Италиански калейдоскоп
За програмата
7 дни / 6 нощувки
Дестинация: Италия
Маршрут: София - Милано - Флоренция - Рим - Неапол - Капри - Помпей -Неапол-София
Вид транспорт: Самолет Самолет
цена от 0 лв.



Италиански калейдоскоп

Вашата оценка
Дата Цена Резервирай

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за



Цената включва:
Самолетен билет София - Милано и Неапол - София;
Летищни такси;
1 бр. ръчен багаж - една малка чанта с размери 40х20х25 см;
1 бр. багаж до 10 кг, с размери 55х40х20 см;
Трансфери;
Съответния брой нощувки + закуски;
Транспорт с автобус по програмата;
Екскурзоводски услуги.
Цената не включва:
Чекиран багаж до 20 кг;
Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
Трансфери летище – хотел – летище;
Програма "Цветовете и ароматите на Рим;
Разглеждане на Ватикана и Ватикански музеи;
Посещение на галерията Уфици с ексурзовод на български;
Посещение на остров Капри;
Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
Градска такса (city tax);
Слушалки по време на екскурзоводските програми (2-3 EUR на човек);
Разходи от личен характер.
7 дни / 6 нощувки, Маршрут: София - Милано - Флоренция - Рим - Неапол - Капри - Помпей -Неапол-София, Вид транспорт: Самолет Самолет
Програма по дни
 
Ден 1
Полет София - Милано с „Райънеър” или „Уиз Еър“. Пристигане на летище Бергамо. Точните часове на полетите, както и името на авиокомпанията, се предоставят около два месеца преди датата на отпътуване. Пристигане на летище Бергамо/Милано. Отпътуване за централната част на Милано. Разглеждане на Милано – Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Свободно време с възможност за посещение на: живописния квартал „Брера“ с пинакотеката, музея на науката и технологията "Леонардо да Винчи". Около 14:00 ч. - отпътуване за Монтекани Терме (300 км). Пристигане. Настаняване. Нощувка в Монтекатини Терме.

Ден 2
Закуска. Отпътуване за Флоренция (50 км). Разглеждане с екскурзовод на Флоренция: базиликата „Санта Мария Новела” (отвън), катедралата „Санта Мария-дел-Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Свободен следобед. Възможност за разглеждане на галерия Уфици - с доплащане 43 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 20 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерия Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Отпътуване за Рим (330 км). Настаняване. Нощувка в Рим.

Ден 3
Закуска. Панорамна обиколка на Рим “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Свободно време. Следобед - по желание полудневна пограма „Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере - римския Монмартър (с доплащане 33 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; посещението се организира при минимум 20 участника). Нощувка в Рим.

Ден 4
Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана „Треви”, пл. “Испания”. Налага се ползване на метро. Следобед - по желание - разглеждане на Ватикана (пл. „Св. Петър”, базиликата „Св. Петър”) и Ватикански музеи с екскурзовод на български (с доплащане 78 лв. за възрастни и 58 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите, такса за вход; посещението се организира при минимум 20 участника). Нощувка в Рим.

Ден 5
Закуска. Отпътуване за Неапол (230 км). По пътя - посещение на двореца Казерта – резиденция на неаполитанските крале. Това е най-големият дворец, строен в Европа през XVIII век, впечатляващ образец на Късния барок. Отпътуване за Неапол. Разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец. Настаняване в хотел. Нощувка в Неапол или околности.

Ден 6
Закуска. Свободен ден в Неапол. Възможност за екскурзия до остров Капри (с доплащане 134 лв на човек). До острова се отива с  кораб,  там  има организиран  транспорт  с автобус за  разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова; екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Екскурзията се провежда при минимум 20 участника Завръщане в хотела. Нощувка в Неапол или околности .

Ден 7
Закуска. 08:00 ч. - отпътуване за Помпей (20 км). Посещение на античния Помпей. 11.45 ч. – трансфер до летището. 14.45 ч. – отпътуване от Неапол с директен полет на „Уиз Еър“. 17.20 ч. – пристигане в София.

***Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през август 2019. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.


Пакетни цени
Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая цена на трети възрастен в стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
20.05.2020 1299.00 1577.00 1269.00 1249.00 1269.00
03.07.2020 1299.00 1577.00 1269.00 1249.00 1269.00
02.09.2020 1299.00 1577.00 1269.00 1249.00 1269.00
14.10.2020 1299.00 1577.00 1269.00 1249.00 1269.00

 
 
  Допълнителни услуги  Цена на възрастен в лева 
Галерия Уфици 43 BGN
 
Цветовете и ароматите на Рим  33 BGN
 
Ватикана 78 BGN
 
Остров Капри 134 BGN
 
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки, вместо включения в цената 10 кг багаж : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА  78 BGN
 


ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: Рим -  4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в или в околностите на Неапол - 2 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени на екскурзията.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:
 

  • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти