Arenatravel.bg
Виетнам и Камбоджа - в търсене на изгубените империи!
За програмата
12 дни / 9 нощувки
Дестинация: Виетнам
Маршрут: София - Доха - Ханой - залива Халонг - Хюе - Дананг - Хой Ан - Пном Пен - Компонг Том - Ангкор Том - Ангкор Ват - Кбау Спеан - Бантеай Срей - Сием Реап - Сайгон - Доха - София
Вид транспорт: Самолет Самолет
цена от 0 лв.Виетнам и Камбоджа - в търсене на изгубените империи!

Вашата оценка
Дата Цена Резервирай

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения заЦената включва:
Самолетен билет София - Доха - Ханой и Хошимин - Доха - София на авиокомпания "Qatar Airways" в икономична класа с включени летищни такси;
Самолетни билети за Ханой - Хюе; Дананг - Пном Пен; Сием Реап - Хошимин с включени летищни такси;
Трансфери летище - хотел - летище с климатизиран автобус;
2 нощувки със закуски, обяд и вечери в хотел *** в Ханой;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Хюе;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Хой Ан;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Пном Пен;
3 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Сием Реап;
Описаната туристическа програма;
Круиз в залива Халонг;
Екскурзия с корабче по реката на парфюмите;
Спектакъл на марионетки върху вода;
Всички входни такси за обектите описани по програмата;
Една бутилка минерална вода на ден;
Местни екскурзоводи;
Водач-преводач от България;
Медицинска застраховка на ЗД "Мондиал Асистанс" с покритие 10 000 евро.
Цената не включва:
Виза за Виетнам за многократно влизане - заплаща се и се издава в София, 120 долара (необходими са 2 (две) цветни снимки с размери 4см/6 см);
Виза за Камбоджа - заплаща се и се издава на място, 30 долара (заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6 см);
Такса обработка на визи - 50 лева ;
Бакшиши за екскурзовод / шофьор / екипаж (заплащат се в България) - 50 евро;
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
Градски транспорт;
Разходи от личен характер;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
12 дни / 9 нощувки, Маршрут: София - Доха - Ханой - залива Халонг - Хюе - Дананг - Хой Ан - Пном Пен - Компонг Том - Ангкор Том - Ангкор Ват - Кбау Спеан - Бантеай Срей - Сием Реап - Сайгон - Доха - София, Вид транспорт: Самолет Самолет
1
Ден София – Доха
Отпътуване от терминал 2 на летище София в 12:25 ч. за Доха с полет на авиокомпания „Qatar Airways“. Кацане в Доха в 18:15 ч. Отпътуване от Доха в 20:50 ч. за Ханой.
2
Ден Ханой
Пристигане на летище „Ной Бай“ в Ханой в 07:25 ч. Посрещане от екскурзовода и трансфер до хотела. Свободно време. Следобяд посещение на Етнографския музей, Храма на литературата, който е „Първия университет на Виетнам” и храма Куан Тан. Разходка из Квартала на трийсет и шестте гилдии. Вечеря. Вечерта спектакъл на марионетки върху вода до езерото на Върнатата сабя. Нощувка.
3
Ден Ханой – Заливът Халонг
Закуска. Отпътуване за залива Халонг. Качване на борда джонка, за круиз из залива Халонг. Обяд. Посещение на пещерата на Изненадата. Връщане в Ханой. Настаняване и нощувка.
4
Ден Ханой – Хюе
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Хюе. Разходка с корабче по Реката на парфюмите. Корабчето спира за посещение на красивата пагода Тиен Му. Връщане в Хюе. Обиколка на Забранения град, единствен образец на имперски град във Виетнам съхранил се до наши дни и гробницата на императора Ту Дук. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5
Ден Хюе – Дананг – Хой Ан
Закуска. Отпътуване към Хой Ан по "пътя на мандарините", преминавайки през Прохода на облаците, откъдето гледката към Дананг и околностите е великолепна. По пътя спирки за фотосесии. Посещение на музея Шам в Дананг. Пристигане в старинния град Хой Ан. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
6
Ден Хой Ан
Закуска. Отпътуване за станцията на лифта, откъдето ще се стигне до връх Ба На. Посещение на парка Ба На Хилс, където се намира и златният мост „ръцете на Бога“. Връщане в Хой Ан. Обиколка на града: Японския мост, Китайския квартал, къщата на Пунг Хунг, пазара и пристанището, в което още през 15 век са акостирали кораби и джонки от различни страни: китайски, холандски, японски, португалски. Разглеждане на пагодата Чук Тан - най-старата пагода в Хой Ан – 1454г. издигната от китайски монах. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
7
Ден Хой Ан – Дананг – Пном Пен
Закуска. Трансфер до летището в Дананг. Отпътуване за Пном Пен. Пристигане в Пном Пен, посрещане от екскурзовода. Посещение на Кралския дворец, който е разположен в старинната цитадела Бантеай Кев. Разглеждане на павильона Шая Шан, изпълнения на класически камбоджански танци. Разглеждане на Сребърната пагода, получила това си название заради покрития си с пет хиляди сребърни плочки под, като всяка една тежи по 1кг. Следва фотосесия на Паметника на независимостта, който наподобява централната кула на Ангкор Ват, издигнат в чест на независимостта на страната от Франция през 1953г. Посещение на Националния музей с най-добрата колекция в света от кхмерски склуптури, както и керамични и бронзови изделия от пред-ангкорианския период на Фунан и Шенла (4-9 век). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
8
Ден Пном Пен – Компонг Том – Град „Сием Реап“
Закуска. Отпътуване към Компонг Том, намиращ се на 168 км, една от 5-те провинции по бреговете на езерото Тонле Сап. По пътя посещение на пазара Скун, известен още като пазара на големите паяци, на храма Куа Нокор, Пум Прасат. Отпътуване през селата към предангкорските храмове в Самбо Прей Кук, старата столица предхождаща Ангкор. Пътят продължава по посока Сием Реап, отстоящ на 147 км, през села, оризови полета, със спирка в Компонг Кдей за разглеждане на старинен мост от ангкорианската епоха. Настняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
9
Ден Град „Сием Реап“ – Ангкор Том – Храма „Ангкор Ват“
Закуска. Посещение на паметници на Световното и културно историческо наследство. Посещение на Западната порта на Ангкор Том и Байон, планинския храм адаптиран към будизма и датиращ от края на 12 и началото на 13 век. Следва разглеждане на Бапуон, импозантен строеж на френското училище в Далечния изток от 11 век. Баксей Шамкронг, терасата на слоновете, върху която кралят и неговият двор са присъствали на шествията, както и терасата на Прокажения крал, наречена така заради статуята изобразяваща съдията на Ада с демоничен вид. Посещение на Ангкор Ват, импозантния планински храм, издигнат през 12 век от крал Суриаварман ІІ. Това светилище, което бележи апогея на кхмерското кралство посредством своя план на концентрични стени, съвършенството на пропорциите и богатството на скулптурите, представлява най-красивото творение на класическото кхмерско изкуство. Ако пътешественик трябва да види само един паметник в Ангкор, то това би трябвало да е този. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка.
10
Ден Град „Сием Реап“ – Храма „Та Прохм“
Закуска. Екскурзия до Кбал Спеан, намиращ се на 30 км северно от Ангкор. До него се достига след около 30 минутна разходка из гората. Посещение на храма Бантеай Срей (Цитаделата на жените), посветен на Шива, чиято архитектура и красиви скулптури от розов пясъчник, смайват посетителя. Следва посещение на Бантеай Самре, възстановен изцяло след войната, който дава представа как би изглеждал Ангкор. Храмът е построен от крал Суриаварнам Втори. Посещение на храма Та Прохм, представляващ своеобразна смесица от архитектура и тропическа природа. Старият манастир Та Пром, построен през 1186 г., “предтечата Брама”, е една от най-важните постройки в Ангкор. Завръщане в Сием Реап. Вечеря. Нощувка.
11
Ден Град „Сием Реап“ – Хошимин – Доха
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Хошимин. Пристигане в Хошимин. Обиколка на града с посещение на катедралата Нотр-Дам, Централната поща и пазара Бен Тан. Трансфер до летището. Полет за София в 19:15 ч. Пристигане в Доха в 23:55 ч.
12
Ден Доха – София
Отпътуване от Доха в 06:55 ч. Пристигане на летище София в 11:25 ч.
Продължителност на туристическата програма: 12 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 2 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 670 BGN
Допълнително легло в двойна стая - -940 BGN отстъпка
от основната цена
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Виза за Виетнам за многократно влизане - заплаща се и се издава в София (необходими са 2 (две) цветни снимки с размери 4см/6 см)  120 USD
 
Такса обработка на визи 50 BGN
 
Бакшиши за екскурзовод / шофьор / екипаж (заплащат се в България)  50 EUR
 


Пояснения:
  • При промяна на валутния курс с повече от 6% и/или цената на самолетния билет туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
  • Екскурзията се осъществява при минимум 15 туристи.
  • Валутен курс - 1 USD = 22363 VND (Виетнамси донг)
  • Валутен курс - 1 USD = 4012 KHR (Камбоджански риел)
  • Часово време: София 12 ч., Виетнам 17 ч., Камбоджа 17 ч.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Агенцията осигурява разрешение (заповед) за виза от партньорите. Необходими документи за издаване на еднократна/многократна виза за Виетнам: 1 (една) цветна снимка с размер 4/6 см, копие от лична карта, самолетен билет, попълнен формуляр за виза, международен паспорт.
ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти