Arenatravel.bg

Турция


Вашата оценка 5.00 от 1 гласа


ДОБРЕ ДОШЛИ В ТУРЦИЯ! 

Разположена едновременно в Азия и Европа , Турция носи най-доброто от двата континента. Посетителите на тази прекрасна страна ще бъдат заслепени от това колко лесно двете култури- източна и западна са комбинирани тук. Турция е една от най-предпочитаните морски дестинации за българи и ако тази дестинация е все още непозната за Вас, тази година може да бъде идеална, за да я посетите и да изкарате една пълноценна и незабравима почивка. Дали почивка със самолет или автобус, изборът е Ваш! Не пропускайте възможността да усетите невероятното гостоприемство по време на Вашата почивка в Турция!

От девствени плажове до множество оживени базари, за всекиго има по нещо. Неслучайно множество българи избират своята почивка именно в Турция, тъй като за тук се предлагат едни от най-разумните цени за пътувания в чужбина!

 
Турция е една великолепна страна, пълна с множество изкушения. Избирайки почивка в Турция ще се насладите на красиви златни плажове, древна история и апетитна кухня . Изборът от курорти е наистина голям- от модерни морски курорти, предлагащи забавления и развлечения от най-висока класа до курорти с красиви и живописни заливи за една спокойна и релаксираща почивка . Изберете изгодна почивка или екскурзия в Турция в някой от множеството прекрасни курорти , сред които са Кушадасъ, Мармарис, Бодрум, Алания, Сиде, Лара, Белек , Кемер, Анталия, Фетие, Чешме, Айвалък , Кападокия, Памуккале и др.  
 

ОСНОВНИ ФАКТИ ЗА ТУРЦИЯ 

Столица:Анкара 

Валута:TRY Турска лира  

Население:65,87 млн. души 

Часова зона:GMT +2 без промяна спрямо България  

Официален език:Турски 

Удобни полети:Turkish Airlines, Olympic airways, Lufthansa, редовни чартърни програми до Анталия и Бодрум  

 

КОГА Е НАЙ-ПОДХОДЯЩО ДА ПЪТУВАМЕ В ТУРЦИЯ

 

Най-подходящите месеци за пътуване до Турция са май, юни и септември когато температурите през деня са приятни и не е твърде горещо.  
 
Времето в Турция варира значително - това е една огромна страна със седем различни климатични райони. На южния бряг между Бодрум и Анталия, ще намерите средиземноморски климат с горещо лято и мека зима. По на север, в Истанбул, летата са горещи и влажни, но през зимата може да стане изненадващо студено и дори може да вали сняг през януари. Централна Анадола, централната част на Турция, е крайност, с горещо и сухо лято с температури достигащи 40 ° C , а в заснежените планини през зимата температурите спадат до -25 ° C.  

 

ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ 

Визи не се изискват за български граждани. Гражданите на Република България, притежаващи валидни международни паспорти, могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове, открити за международни пътнически превози.  
Тези, които желаят да останат за по-дълъг период, трябва да се обърнат към местните компетентни власти за издаване на разрешение за продължаване срока на пребиваване.  

 

ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.  

 


КЪДЕ ДА ИЗБЕРЕМ ПОЧИВКА В ТУРЦИЯ  . ТОП КУРОРТИ В ТУРЦИЯ  
 

Където и да изберете да прекарате Вашата почивка в Турция, ще бъдате изкушени от красиви пясъчни плажове, може би най-известният, от които е Olu Deniz ( Олюдениз) . Белият пясъчен плаж и красива синя лагуна тук са определени за национален парк. Живописното тюркоазено крайбрежие тук е осеяно с римски останки. Известните курорти като Анталия, Бодрум и Мармарис предлагат една изключителна атмосфера, която е комбинация от забавление за семейства, исторически забележителности и култура и оживен нощен живот. Още по на изток на Егейското крайбрежие се намира античния гръко-римски град Ефес, един от най-големите градове на Римската империя и едно от седемте чудеса на света.  


 
▷ ПОЧИВКИ В АНТАЛИЯ  

 

Дали ще разгледате красотата на прочутите водопади Manavgat или ще се запознаете с древната история на храма на Аполон, може да бъдете сигурни, че почивката в Анталия си заслужава и тук се намират едни от най-добрите курорти в Турция. Отпуснете се на един от неустоимите плажове тук, опитайте от апетитната турска кухня или отпийте коктейл, докато слънцето залязва на хоризонта.  
 
Анталия е водещ туристически център в Турция, наричан още „Перлата на Средиземноморието“. Градът е основан през II в.пр.н.е и е кръстен на царя на Пергам Атал II-ри, а районът около него е изпълнен с множество забележителности. Анталия е милионен град с отлично изградена и поддържана инфраструктура. Името на града е станало нарицателно за цялата туристическа област, която се простира на повече от 250 км. дължина и включва няколко туристически района: Кемер, Лара, Белек, Сиде и Алания. Тук всеки ще намери нещо за себе си през всичките 320 слънчеви дни през годината.  
 
Разположен е на брега на Средиземно море на югозапад, Анталия е една от перлите на Турция и продължава да бъде един от най-посещаваните курорти в Турция . От калдъръмените улички от османската епоха до множеството оживени магазини, барове и ресторанти, каквото и да очаквате от Вашата почивка в Анталия , няма да останете разочаровани !  
Каквито и да е дейности и атракции да предпочитате, можете да бъдете сигурни, че почивката в Анталия ще Ви остави със спомени за една прекрасна Средиземноморска почивка.
Нека ви разкажем накратко за всеки един от главните курорти в Анталия- Белек, Лара, Сиде, Алания и Кемер.  

 

  • Почивки в Кемер, Анталия  

 
Кемер е важен туристически център, уютно разположен между величествените върхове на планината Торос и прозрачните води на Средиземно море. Намира се на 45 км от центъра на Анталия в историческа област, известнакато Ликия- земята, която пази следите на Александър Македонски, Антоний и много други велики пълководци от древността. В античния период е принадлежал на Памфилия и се е наричал Ирида. Днес Кемер е един от най-известните туристически центрове. В околностите на Кемер са разположени няколко  изключително красиви подрайона: Белдиби, Гьойнюк, Кириш, Чамюва и Текирова.  
За повече информация и изгодни оферти за почивка в Кемер кликнете тук .

 

  • Почивки в Лара, Анталия 

Лара е най-близко разположеният курорт до Анталия. Тук бреговата част е заобиколена от прекрасна плажна ивица, а хотелите са свръхмодерни, предлагащи съвременен лукс и всички удобства. На изток се намира елитният курорт Аксу(Кунду), в който хотелите са подходящи за семеен отдих.  За повече информация и изгодни оферти за почивка в Лара, Анталия кликнете тук.  

 

  • Почивки в Белек, Анталия   

Белек е един от най-младите и съвременни турски курорти. Намира се на 25 км от Анталия. Тук хармонично се съчетават неприкосновената природна зона- борови гори, кедрови и евкалиптови дървета, с прекрасно развитата инфраструктура на първокласни хотели. Белек е идеално място за любителите на спорта и активната почивка. Тук се намира Националният Голф Клуб на Турция, отговарящ на всички световни стандарти, а почти всеки хотел им собствено голф игрище. В Белек ще намерите елитен уединен отдих, съвременен комфорт, екологично чиста среда и изискани развлечения. Всичко това, в съчетание с мекия субтропичен климат, яркото слънце и безкрайните пясъчни плажове, правят Белек едно от най-популярните места за почивка в Турция.  За повече информация и изгодни оферти за почивка в Белек, Анталия кликнете тук  

 

  • Почивки в Сиде, Анталия  

 

Сиде е очарователно и живописно градче, разположено на малък полуостров, отстоящ на 72 км от главния път за Анталия. През 70-те години на миналия век, с развитието на туризма, този слънчев рибарски град се превръща в популярен курорт, запазил своя дух с множеството сергии, рибни ресторантчета и кафенета, сгушени под открито небе. Любителите на древните паметници имат възможност да видят едни от най-знаменитите антични градове Перге и Аспендос- двата най-важни центъра на античната епоха, разположени в непосредствен близост до Сиде.  За повече информация и изгодни оферти за почивка в Сиде, Анталия кликнете тук.
 

 

  • Почивки в Алания, Анталия

 

Алания ще Ви предложи красиви пясъчни плажове и интересни природни исторически забележителности. Градът е разположен върху скалист нос, врязал се в Средиземно море между два дълги пясъчни плажа. Градската крепост е една от най-магнетичните гледки в района. Въпреки, че историята на Алания датира от римско време, нейният разцвет настъпва по време на управлението на селджуките, когато през 1220 г. Алаедин Кайкубат построява тук зимната си резиденция. Освен впечатляващата цитадела интерес представляват и уникалните корабостроителници, както и осмоъгълната Кизил Куле ( Червена кула). Алания сама по себе си е красив, ваканционен център с модерни хотели и многобройни рибни ресторанти, кафенета и барове. От градския парк, покрай крайбрежието, чак до пристанището се простира път, очертан от магазини предлагащи ръчно изработени изделия и сувенири.   За повече информация и изгодни оферти за почивка в Алания, Анталия кликнете тук.


За още любопитна информация относно вашата почивка в Анталия,  кой курорт в Анталия да изберете и интересни идеи за прекарване на свободното време, кликнете тук .


 

▷ ПОЧИВКИ В БОДРУМ  

 

Разположен на брега на Егейско море и в съседство с гръцкия остров Кос, по време на вашата почивка в Бодрум  можете да се насладите на комбинация от култура и съвременен живот, ключващ модерни ресторанти с изглед към шикозни яхтени пристанища, както и огромен избор от базари и бутици , клубове и развлекателни паркове, древни места ,автентична местна кухня и красиви плажове.

Бодрум е малко очарователно градче, обградено от чудно сините води на Егейско море. Иглолистните дръвчета, покриващи хълмовете, разнасят дъх на свежест , пропит с аромата на смокини, портокали, мандарини и маслинови горички. Бодрум е развит туристчески център, посещаван от множество турски и чуждестранни знаменитости. Сърцето на града е съсредоточено около пристанището, където магазини, кафенета и ресторанти са накацали едни до други по тесни улички, предлагащи изкушения за всеки минувач.Тук се намира най-забележителното историческо място в града-Петронионът( замъка на Св. Петър) . Вашата почивка в Бодрум ще бъде едно истинско приключение.Ще се влюбите в тези чудно красиви морски брегове, в спокойствието, което витае през деня и в бурния живот през нощта.

С впечатляващи крайбрежни ивици, гарантирани слънчеви дни през цялото лято и огромно разнообразие от културни забележителности, нашите топ оферти за почивка в Бодрум са едни от най- търсените .  
 
Самият град Бодрум е обичан от туристите заради тесните си улички, с множество цветни къщи с бели покриви , обвити с лозя. Това е мястото, където ще намерите блясъка на този курортен град. За една релаксираща почивка се отправете към Гюмбет, един самостоятелен ваканционен курорт с голям плаж, много ресторанти и барове.  
 
В северната част на полуострова, само на няколко мили от оживения Бодрум се намира Торба. Все още това спокойно селище, разположено на хълм изглежда сякаш далеч от света, с множество склонове, покрити с маслинени горички, малко пристанище с рибарски лодки и тесен плаж. Почивката в Бодрум е подходяща и идеална за Вас, ако търсите да избягат тълпите!  
 
С Arena Travel Center ще намерите топ оферти за почивка в Бодрум .Насладете на малкото очарователно градче, обградено от чудно сините води на Егейско море. Разгледайте топ оферти за почивка в Бодрум със самолет или автобус, Лято 2020! Резервирайте сега изгодна All inclusive почивка в Турция.  
Прочетете още интересни факти за възможностите за почивка и намерете изгодни оферти за почивка в Бодрум тук.


 

▷ ПОЧИВКИ В МАРМАРИС  

 

Сгушен на прага на Егейско и Средиземно море, Мармарис разполага с едни от най-добрите барове и клубове на южния бряг на Турция. Тук има по нещо за всеки, от разходка по оживената марина Netsel Marina, където ще видите множество яхти от висок клас, до възможността да се пазарите за местно производство мед или традиционни черги в базарите, или да се насладите на плажове, които са подходящи за семейства с деца и млади хора , до удоволствието от екскурзии, включващи гмуркане до подводни пещери и много други.  
Първото впечатление на всеки пристигнал е, че това е райско кътче. Големият морски залив е заобиколен от всички страни с великолепна зеленина на горите и островите и се отличава с уникален микроклимат. Поради многобройните природни извори, тук морето е винаги по-прохладно в сравнение с другите райони и приятно освежава въздуха в горещите летни дни. По крайморския булевард на Мармарис са разположени множество ресторанти, барове и дискотеки, а вечерта отвсякъде звучи музика, виждат се веселящи се и танцуващи хора и купона не спира до зори. Ето защо наричат Мармарис „танцуващия град“ . Всичко това създава атмосфера на празник и безгрижност.  
 
Резервирайте Вашата почивка до Мармарис и се насладете на оживения турски нощен живот и живописното яхтено пристанище, на многото красиви плажове и прекрасното средиземноморско слънце. 
За любопитна информация защо да изберете почивка в Мармарис кликнете тук. 


 

▷ ПОЧИВКИ В КУШАДАСЪ  

Ако сте готови да се потопите в пълен релакс, тогава изберете почивка в Кушадасъ. Курортната зона се намира на брега на Егейско море и е идеалната почивка за всеки, който иска да се наслади на модерни места за настаняване, но и да се потопи в местната история. С ясни сини води с множество морски забавления, в Кушадасъ със сигурност ще има за всеки по нещо !  
 
Кушадасъ е един от най-идиличните кътчета в региона на Измир. Курортът е обичан за това, че притежава живописна природа, красиви плажове с бял пясък, плискани от лазурното море. Името на града в превод означава “Птичи остров“ и идва от намиращия се до пристанището малък каменист остров с формата на птича глава. Ко края на 70-те години е бил малко рибарско селище, а днес е кипящ, свръх активен град с над 470 хотела, пъстри магазини, многобройни дискотеки, 3 аквапарка, яхтено пристанище и още много забавления за хилядите туристи, които ежегодно го посещават. Близо до него се намира историческия комплекс на античния град Ефес. Днес курортната ивица на Кушадасъ се разпростира на петдесет километра на север и юг. Всяка година се строят все по-нови и красиви комплекси , които посрещат непрекъснато увеличаващия се брой туристи. Кушадасъ е сред най-посещаваните и предпочитани турски курорти от българи. Малкото пристанище се е превърнало в съвременен порт, където акостират луксозни лайнери, с туристи от цял свят.  
 
Кушадасъ е отправна точка към древните места в региона и има оживен стар град с множество автентични базари. Курортният център разполага с модерен център, с оживени нощни заведения и множество барове и реторанти. Курортът е в близост до град Измир и Йоздере.


Насладете се на почивка със самолет или автобус до Кушадасъ, Лято 2022! Разгледайте нашите изгодни оферти!  
 С Arena Travel Center ще намерите изгодни оферти за почивка със самолет или автобус в Кушадасъ. Ранни записвания Лято 2022 Турция! Резервирайте сега изгодна All inclusive почивка в Турция.  
Открийте много любопитни факти и възможностите за почивка в Кушадасъ тук. ▷ ПОЧИВКИ ВЪВ ФЕТИЕ  

 

Фетие е едно от най-красивите и живописни курортни селища в Турция. Градът се намира на тих и спокоен залив, обграден с високи скалисти планини. Фетие се дели условно на две части. В едната част са съсредоточени луксозни хотели, предлагащи елитен туризъм, като всеки от тях е разположен в собствен залив с пясъчен плаж. В другата част се намира визитната картичка на Турция- лагуната Олюдениз. Древното име на Фетие е Телмесос, съхранил и до днес няколко скални гробници, най-значителната от които е " Гробницата на Аминта", напомняща по своята форма древногръцки храм. Фетие е истинско царство на природата, където величествените планини се издигат чак до небесата, а плажовете са златисти и примамливи.  

 
 

Ако искате да се докоснете до традиционната Турция, то тогава почивката във Фетие е точно за Вас. Тук няма да видите високо издигащи се хотели или големи атракции и забележителности, създадени от човека. Фетие се е развил от малко селце в курортно селище сред хълм с тучна зеленина и днес се е превърнал в неповторим курорт, който е перфектен за спокойна почивка.  
 
Фетие, разположен в близост до летище Даламан, е перфектно позициониран, за да се насладите на много от културните и природни забележителности на зашеметяващото тюркоазено крайбрежие на Турция - от древните римски руини до невероятни горещи извори.  

 
Олюдениз  
 

За летовниците, за които плажа е всичко трябва задължително да посетят тюркоазеното крайбрежие на Олюдениз ( Оlu Deniz ). С дълга ивица от бял, мек пясък, заобиколен от красива синя лагуна, това е едно мечтано място за плуване. Олюдениз е също така много популярно място за парасейлинг . Всяка година тук идват множество любители на този спорт от цял цвят . Гледката от птичи поглед към Синята лагуна и тюркоазеното крайбрежие е повече от спираща дъха.  


Насладете се на почивка със самолет или автобус до Фетие, Лято 2020! Разгледайте нашите изгодни оферти за почивка във Фетие!  
 
С Arena Travel Center ще намерите топ оферти за почивка във Фетие със самолет или автобус. Ранни записвания Фетие Лято 2022 Турция! Резервирайте сега изгодна All inclusive почивка в Турция.  
Открийте много любопитни факти и възможностите за почивка в Фетие тук. 

 
 

ПОЧИВКИ В ДИДИМ
 

Дидим е разположен на източното крайбрежие на Егейско море, между курортите Кушадасъ и Бодрум. Градът е красив и горд наследник на древногръцко пристанище. Най-атрактивните и посещавани места в курорта несъмнено са руините на древните градове Дидима и Милет, съхранили мита за най-красивата и одухотворена горгона Медуза.  
 
Съвременният град Дидим е изключително примамливо място за почивка , заради дългите и привлекателни пясъчни плажове, кристалното синьо море, безценното историческо богатство, елитните хотели и перфектното обслужване.  
 
Насладете се на почивка със самолет или автобус до Дидим, Лято 2020 !Разгледайте нашите топ оферти за почивка в Дидим!  
 
С Arena Travel Center ще намерите all inclusive почивки със самолет или автобус за Дидим. Ранни записвания Лято 2022 Турция! Резервирайте сега изгодна All inclusive почивка в Турция. 
 За повече информация и изгодни оферти за почивка във Дидим кликнете тук.


 

ЕКСКУРЗИИ В ИСТАНБУЛ
 

Истанбул - тук Изтокът и Западът не само се срещат, но и живеят спокойно заедно. Това е буквално Истанбул, разположен на границата между Европа и Азия и един от най-старите градове в света. Той има богата история - в различни периоди градът е бил столица на три империи. Неговото минало е изобразено в множество исторически и културни паметници в Истанбул, които са многобройни и широко разпространени. Истанбул, столица на империи, градът, доминиращ континентите, люлката на цивилизацията, срещата на културите и цивилизациите. Това са някои от хилядите фрази, които описват Истанбул. За да научите много вълнуващи факти и откриете топ оферти за Истанбул, кликнете тук.ЕКСКУРЗИИ В КАПАДОКИЯ 
 

Кападокия е красив регион в централна Турция, известен със своята приказна природа, пещерни жилища, забележителни скални образувания и, разбира се, стотиците балони с горещ въздух, които се извисяват в небето по време на изгрев всяка сутрин. Кападокия, името, което персийците са дали, означава „Земята на красивите коне“ и то идва от стадата прелестни диви коне с дълги гриви, които препускат из фантастичните местности там. И днес можете чрез езда да ги разгледате, но все пак най-популярният и препоръчван начин да се насладите на сюрреалистичната красота на Кападокия е от въздуха. Ерозия оформя невероятния пейзаж на долината на Гьореме в Турция,а  преди хиляди години хората също дават своя принос като издълбават невероятни тунелени комплекси в меката скала.За да научите много интересни факти и откриете топ оферти за Кападокия, кликнете тук.

 

С Arena Travel Center ще намерите топ оферти за почивка със самолет или автобус за Кушадасъ, Мармарис, Бодрум, Алания, Сиде, Лара, Белек , Кемер, Анталия, Фетие, Чешме. Ранни записвания Лято 2020 Турция! Не пропускайте нашите изгодни оферти за Кападокия и Истанбул . Резервирайте сега изгодна All inclusive почивка в Турция.  
 

▷Разгледайте нашите топ оферти за почивки и екскурзии в Турция по-долу. Разчитайте на нас за професионален съвет при избор на хотели в Турция като свържете се с нас на телефони 02 850 41 15 / 0877 538 532  / 0877 538 537 / 0878 403 400 или ни пишете на office@arenatravel.bg . Очакваме Ви!

Оферти


Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти