Arenatravel.bg

Израел


Вашата оценка 5.00 от 2 гласа

Неслучайно Израел е известен със своите културни и исторически богатства, в края на краищата тук се намират някои от най-важните исторически сгради в Йерусалим и в другите части на страната. Избирайки една от нашите екскурзии в Израел ще може да посетите завладяващото Мъртво море, морското крайбрежие на Червено море или модерният и оживен град Тел Авив.Благодарение на това разнообразие никога няма да се отегчите  по време на вашата екскурзия до Израел. Направете обиколка и вижте всички забележителности, които страната предлага и изживейте нови приключения всеки ден. 

Йерусалим ви посреща с богата култура и множество исторически забележителности , които се харесват не само на религиозните поклонници. Младият град Тел Авив предлага на своите гости красиви плажове и активен нощен живот. На юг ще намерите Ейлат на брега на Червено море, където можете да отпочинете напълно и да забравите ежедневието. И не на последно място  тук може да плувате в солените води на Мъртво море, именно в най-ниската точка на земята .


Тук ще намерите голям избор от оферти за Израел , както и комбинирани екскурзии до Израел и Йордания .

Какво да посетим в Израел ?

Нашите акценти по време на екскурзия в Израел :


▷ Екскурзия до Йерусалим
 
Йерусалим е един от най-приказните градове на Земята. Той е свещен град и е дом на трите монотеистични религии - юдейството, християнството и исляма .Тук се намира Гетсиманската градина и базиликата в нея, разположени в подножието на Маслиновия хълм
(мястото на Възнесение Христово) , и Виа Долороса ( Пътя на страданието) , която минава през Стария град на Йерусалим .
Via de Dolorosa е улица, смятана за пътя, по който Исус е ходел по пътя към разпятието си.


Не пропускайте да се поразходите из калдъръмените улички , които се извиват през еврейския, християнския, мюсюлманския и арменски квартали на Стария град; опитайте кулинарни ястия със средиземноморски и близкоизточен вкус; открийте процъфтяващата културна сцена, която може да ви изненада.

Не пропускайте Елеонският хълм, от който Исус се възнесъл към небесата, с панорами към стария град и златния купол на Храмовия хълм; руската църква "Мария Магдалена"; Гетсиманската градина с "Църквата на всички нации", в която се намира камъкът, от който Исус произнасял своите молитви преди да бъде арестуван; църквата с гроба на Дева Мария в долината Кедрон; хълмът Цион - придобил символично значение за възраждането и независимостта на евреите. Разходете се в стария град на Йерусалим – гробът на цар Давид; стаята на Тайната вечеря; Арменският квартал с катедралата "Св. Якоб" – най-големият и свещен храм за всички арменци в Израел; римското Кардо; Еврейският квартал – синагогата "Хурва"; сърцето на еврейския квартал – "Лев Харува".
Не пропускайте да посетите Стената на плача или както е известна като „западната стена“ в Йерусалим.  Тя е един от символите на юдеизма и една от най-посещаваните забележителности в Израел ; Мюсюлманският квартал – старият пазар; Християнският квартал – лутеранската протестантска църква; гръцката православна църква; Посетете Божи гроб и Голгота, след което вече ще сте хаджии и ще получите сертификат на хаджийство.


▷ Екскурзия до Тел Авив - Открийте богата история и впечатляваща културна сцена и редица златни плажове

Представете си лъчезарни крайпътни магазинчета за храна, шикозни барове и мистериозния Музей на изкуствата, чиито назъбени краища и елегантни линии лесно биха могли да бъдат сбъркани с космически кораб .Неслучайно Тел Авив е обявен от Lonely Planet за Топ 10 сред градовете с оживен живот – не препускайте да релаксирате на оживените средиземноморски плажове през деня и да се насладете на безкрайния нощен живот, когато слънцето залезе. Древният  каменен Стар град, пълен с криволичещи улучки също очарова своите посетители.

Стара Яфа-най-стария квартал на Тел Авив

Старият град Яфа датира от хиляди години и е съкровищница на историческата архитектура, високите тавани, куполообразните врати и стърчащите стъпала - далеч от небостъргачите и високите сгради в центъра на Тел Авив. Разгледайте Стария град, спрете се в скритите галерии и посетете пазара Flea market , където ще намерите сергии, препълнени с всичко - от Юдаика (еврейско церемониално изкуство) до бижута, китари, персийски плочки и сувенири и антики. Хотел Jaffa, a Luxury collection hotel е превъзходен подвиг на архитектурата в сърцето на Стария град.

Пристанището в Тел Авив

Известно като Намал Тел Авив, модерната пристанищна зона на града беше възродена в началото на 2000 година  и сега е една от горещи точки на Тел Авив. Tayelet Boardwalk, огромна дървена палуба, минаваща по старата морска стена на пристанището. През деня можете да разгледате бутикови магазини и да обикаляте ресторанти и кафенета на брега на океана. Пристанището в Тел Авив оживява след залез слънце с фантастична гама от барове и клубове.

Белият град

Белият град е обект на ЮНЕСКО за световно културно наследство, в който се намира най-голямата колекция от сгради от международен стил (Bauhaus) на Земята , съчетаващи различни течения в модерната архитектура. Над 4000 от тях са построени от немски еврейски архитекти, избягали от нацистка Германия през 30-те години на миналия век. За да усетите района и да оцените мащаба на проекта, препоръчваме да резервирате една от отличните пешеходни турове на английски език.
Тел Авив е обявен за един от 10-те най-добри плажни градове в света от National Geographic Magazine и има 16 участъка златен пясък, от които да избирате, много от които са подходящи за семейството.


▷ Екскурзия до Мъртво море, Тиберия, Галилейско море и Акра

Мъртво море

Мъртво море е естествено чудо, за което вероятно сте чували: това е басейн със силно солена вода в пустинята Негев, споделяно от две страни - Израел и Йордания. Толкова е солено, че никой видим организъм не може да живее в него и се смята, че е от пет до осем пъти по-солено от нормалната морска вода. На брега му се натрупват скали от солни кристали ,които се използват в производството на измиващи кожата ексфолианти, а калните отлагания са пълни с толкова много минерали, че е обичайна практика хората да се " киснат "  в нея. На практика е невъзможно да плувате в Мъртво море; солената вода поддържа тялото ви здраво във въздуха, удобно над повърхността, достатъчно, за да прочетете вестник - или да си направите класическа снимка, без която нито едно пътуване в Мъртво море не минава.

Тиберия

Тиберия е един от четирите Свети града на юдаизма. Наречен на римския император Тиберий, тази сравнително малко известна дестинация се превърна във важно убежище за евреите, изселени от Йерусалим и е обсипана с бели блокови сгради на ръба на сладководното езеро. Хората идват да се къпят в горещите му извори , като тук са погребани някои от най-видните еврейски мъдреци. Той се намира на западния бряг на Галилейското море и е добра отправна точка за посещение на светите места в района. Тръгнете по пешеходната пътека до връх Беренис, за да видите византийски руини и гледки към Тиберия, или отидете до Хамат Гадер, където можете да се отпуснете в минералните му изворите, или да видите стари римски бани и да отправите поглед към границата в Йордания.


Галилейско море

Известно сред местните като езерото Кинерет, Галилейското море е специално място в Израел. В християнството, най-разпространената религия в света, се казва, че Исус е живял и преподавал сред бреговете му и тук е срещнал петима от хората, които ще станат негови ученици. Християните вярват, че Исус е живял в Капернаум, град в северния край на Галилейското море. Около този район се смята, че Исус е дал някои от най-известните си проповеди и е извършил чудеса като умножаването на риба и хляб, за да нахрани 5000 души, ходенето по вода и успокояването на буря в Галилейското море. Има пешеходна пътека, която обикаля цялото сладководно езеро за лежерни разходки или колоездене, като е добре да се има в предвид, че районът е популярен сред местните жители през лятото и по време на големите еврейски празници тук може да е натоварено доста.

Акра

Този пристанищен град е пълен с история - от джамии, построени от османците, до кръстоносна мрежа от подземни тунели, които минават под градските улици. Акра, в древността Acre или Akko e предаван между владетели, всеки от които оставил своя отпечатък върху града. Също така е важен град, тъй като е част от центъра на вярата на Баха, сравнително модерна религия, основана през 19 век със светилища и прекрасна градина в близкия Хайфа. Акра е на час и половина път с кола от Тел Авив - така че можете да преминете само за ден - но препоръчваме да прекарате повече време тук. Засенчените каменни улички водят до съкровищата на стария център на града като пазара Акра и джамията  Ал Джазар (and Al-Jazzar Mosque) , най-голямата джамия в Израел извън Йерусалим. Тук се намира Цитаделата на кръстоносците , дори има 150-метров тунел, който свързва двореца с пристанището, което беше преоткрито едва през 1994 година.


▷ Екскурзия до Ейлат

Разположен между северната част на Червено море и планината Ейлат, се намира почти непрекъснато слънчевия и оживен курорт на Ейлат. С дължина на бреговата ивица от шест мили и топли води богати на морски живот , градът е любим на водолази, любителите на шнорхелинга и търсещи слънце; това е също така вратата към пустинята Негев.

Червено море се слави като една от най-добрите дестинации за гмуркане в света .Изключително цветни коралови рифове и голяма концентрация на морскат дива природа могат да бъдат открити под повърхността на това красиво чисто море, теченията тук са минимални, температурата на водата се колебае около 24 градуса, а видимостта е средно 40 метра. И в най-южния град на Израел, Ейлат , не е нужно да се отдалечавате твърде далеч от брега, за да достигнете до по-голямата част от местата за гмуркане. Независимо дали сте водолаз или гмуркач, само на няколко метра от ръба на водата можете да видите някои от 250-те вида корали и около 1000 вида риби.
Природният резерват Корал Бийч, който се намира на около три четвърти от Израелската територия надолу по брега на Червено море , е любим на Ейлат. Плажът може да се натовари много в месеците от юни и август, въпреки че има ограничение на броя водолази, които могат да влизат във водата всеки ден. Докато се плъзгате по невероятния коралов пояс, известен като Японските градини ( Japanese Gardens) , или около Скалите Джошуа и Мойсей ( Joshua and Moses Rocks) , ще забравите за всичко друго, освен за този великолепен подводен свят.

Оферти


Офертите за Екскурзии до Израел в момента не са налични.
Моля проверете други наши предложения за Израел


Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти