Arenatravel.bg
Почивка на остров Занзибар - 7 нощувки с чартърен полет на 11.02.2022
За почивката
9 дни / 7 нощувки
Дестинация: Занзибар, Занзибар
Маршрут: Хотели с топ локация на плажната част на острова. Богат набор от допълнителни екскурзии!
Вид транспорт: Самолет Самолет
цена от 0.00 лв.
ЗАПИТВАНЕПочивка на остров Занзибар - 7 нощувки с чартърен полет на 11.02.2022

Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
Цената включва:
самолетни билети с включени летищни такси по маршрута София  – Занзибар – София с включен регистриран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж на човек;
всички трансфери летище-хотел-летище;
7 нощувки в хотел по избор  на остров Занзибар;
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД „Мондиал“ с COVID покритие;
посрещане на място от представител на фирмата партньор в Занзибар;
представители на туроператора;
Цената не включва:
виза за Танзания – 55$ (издава се предварително от България от туроператора). При самостоятелно издаване предварително или на място при пристигане – 50$;
за визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; цветна снимка паспортен формат;
PCR тестове, ако такива са необходими;
При издаване на място на летището в Занзибар е необходима визова анкета (предоставя се от туроператора);
допълнителни екскурзии на остров Занзибар, невключени в цената;
лични разходи на място;
9 дни / 7 нощувки, Маршрут: Хотели с топ локация на плажната част на острова. Богат набор от допълнителни екскурзии!, Вид транспорт: Самолет Самолет

Ден 1 СОФИЯ - ЗАНЗИБАР

Отпътуване от София за Занзибар с директен чартърен полет на авиокомпания Bulgarian Air Charter по маршрута София – Занзибар ( с техническо кацане в Египет ).


Ден 2 ЗАНЗИБАР

Кацане в Занзибар. Посрещане от представител на местния туроператор на летището в Занзибар и трансфер до хотела.  Настаняване след 14:00ч. Свободно време. Нощувка.  

Ден 3 ЗАНЗИБАР         
 
                                                                                
почивка на занзибар Свободно време за плаж и почивка или обиколка на Стоун Таун + екскурзия до Затворническия остров 
Цена за възрастен - 50 евро/98 лева; дете 2-11,99г  – 40 евро /79 лева.
Една прекрасна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904 г. и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следва англиканската църква, построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предишния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците. 
Затворническия остров ( около 3 часа). Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Връщане в хотела.
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви калъфи за фото апарати и телефони. Моля, не пипайте и не хранете костенурките. Вечеря в хотела. Нощувка.


Ден 4 ЗАНЗИБАР        
                                                              
почивка на остров занзибар Свободно време за плаж и почивка или полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“ (около 3 часа).
Цена за възрастен - 25 евро/49 лева; дете 2-11,99г  – 15 евро /30 лева.
Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени.
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


Ден 5 ЗАНЗИБАР          
                                                                            
почивка на занзибар Закуска. Свободно време за плаж и почивка или полудневен тур „Шнорхелинг на остров Мнемба“ (около 5 часа)
Цена за възрастен - 40 евро/78 лева; дете 2-11,99г  – 30 евро /59 лева.
На 3 км. североизточно от Унгуджа (Занзибар) е разположен частният остров Мнемба, който е 500 м. в диаметър и е обграден от коралов риф, обявен за морски резерват. Единствените посетители на острова са гостите на частния комплекса, които заплащат на нощувка между    1100-1660 USD на човек. Тези, които не са гости на комплекса могат да се доближат на разстояние до 200 м. от брега. Според жълти източници - собственик на острова е самият Бил Гейтс. На острова гнездят ( от февруари до септември) застрашените зелени костенурки, под защита и наблюдение от 1996г. Освен костенурки може да видите гърбати китове ( от юли до септември), китова акула ( най-голямата риба на света, достига до 15 м, изхранва се с планктон), три вида делфини, над 600 вида коралови риби. Екипировката следва да е като за плаж. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.


Ден 6 ЗАНЗИБАР   
                                                                                                                               
почивка на занзибар Закуска. Свободно време за плаж и почивка или възможност за допълнителна екскурзия - целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6 ч., ориентировъчно от 08:00 до 16:00 ч.)
Цена за възрастен - 50 евро/98 лева; дете 2-11,99г  – 40 евро /78 лева.
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale - Синя лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно. 
В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. 
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви калъфи за фото апарати и телефони.
Връщане в хотела късния следобед около 16:00 ч. Вечеря.Нощувка. 


Ден 7 ЗАНЗИБАР     
                                                                                                         почивка на занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка  или полудневна разходка до парка Джозани (Jozani) и плажа Paje (около 4 ч., ориентировъчно от 09:00 до 14:00 ч.)
Цена за възрастен - 40 евро/78 лева; дете 2-11,99г  – 30 евро /59 лева.
Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.  *Моля не пипайте и не хранете животните. Нощувка. 

Ден 8 ЗАНЗИБАР                                                                                                                            
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка. 

Ден 9 ЗАНЗИБАР - СОФИЯ

Закуска. Свободно време и освобождаване на стаите до обяд. Отпътуване следобяд за летището за полет до София. 


Ден 10 СОФИЯ

Пристигане в София.


 

Полетно разписание 11.02.2022:

Превозвач: Bulgarian Air Charter
България – Занзибар – 21:30 ч. – 07:40 ч.(+1 ден)
Занзибар – България – 14:30 ч.– 23:10 ч.


Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.
Застрахователна сума на човек при сключена Застраховка „Отмяна на пътуване“:


Покритие на застраховката / Сума за плащане:

М/у 1000 лв и 1500 лв – Премия 75 лв
М/у 1500 лв и 2000 лв – Премия 100 лв
М/у 2000 лв и 2500 лв – Премия 125 лв
М/у 2500 лв и 3000 лв – Премия 150 лв
М/у 3000 лв и 3500 лв – Премия 175 лв
М/у 3500 лв и 4000 лв – Премия 200 лв
М/у 4500 лв и 5000 лв – Премия 250 лв
М/у 5000 лв и 6000 лв – Премия 300 лв
М/у 6000 лв и 7000 лв – Премия 350 лв
М/у 7000 лв и 8000 лв – Премия 400 лв
М/у 8000 лв и 9000 лв – Премия 450 лв
 

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

 

 • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.

 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

 

Какво не покрива застраховката?

 • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;

 • Опит за самоубийство или самоубийство;

 • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;

 • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;

 • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;

 


За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!
 

Условия за записване:

 • Депозит в размер на 200 евро на човек;

 • Втори депозит в размер на 500 евро – 60 дни преди датата на отпътуване

 • Доплащане до 30 дни преди заминаване;

 • Цената е валидна при минимум 140 туриста;

 • Срок за уведомление за непровеждане на пътуването при ненабран минимален брой участници – 30 дни преди заминаването; 

 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации..

 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.65 лв. . При увеличение или намаление на курса в рамките на 3% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.

 • Калкулирана цена гориво за тон: София – 542 щ.долари; Луксор – 628 щ.долари; Занзибар – 1264 щ.долари. Валутен курс: 1.00 евро = 1,22 щ.долари
   

 

Забележка:
 

 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.

 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя на Занзибар.

   

Необходими документи : 

 

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
   

 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
   

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки. 
 

Срокове за анулации и неустойки: 

 

 • до 60 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка – сумата се възстановява от ТУРОПЕРАТОРА

 • от 59 до 31 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 700 евро;

 • от 30 дни до датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 100% от общата стойност на пътуването;

 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването

 • Смяна на име до 10 дни преди пътуване без неустойка.

 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;

 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

 


ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 15.03.2021г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062110000407 на ЗК „Лев Инс”АД

ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти