Arenatravel.bg
НОВА ГОДИНА в СЪРБИЯ и град Крагуевац  - „Великолепната роза на Шумадия“ със собствен транспорт  РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 07.10.2020 г.
За програмата
3 дни / 2 нощувки
Дестинация: Сърбия
Маршрут:
Вид транспорт: Собствен транспорт Собствен транспорт
цена от 0 лв.НОВА ГОДИНА в СЪРБИЯ и град Крагуевац - „Великолепната роза на Шумадия“ със собствен транспорт РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 07.10.2020 г.

Вашата оценка
Дата Цена Резервирай

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения заЦената включва:
2 нощувки със закуски в хотел SUMARICE ***,
1 обикновена вечеря на меню на 30.12.,
1 обяд на меню на 01.01.,
Новогодишна вечеря в Синя зала, секция 1, на меню с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика,
втора Празнична вечеря – реприз на 01.01.2021 г. в Синя зала, секция I, на меню с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика.
Цената не включва:
транспорт
полудневна екскурзия до Топола – 10 EUR или 20 лв. при мин. 25 туристи (входна такса от 300 DIN в историческия комплекс в Топола се заплаща отделно и на място при налични свободни места в автобуса, дегустация - 7 EUR),
вход за плувния комплекс в Крагуевац,
доплащане за допълнителна нощувка със закуска на турист в двойна или тройна стая – 48 лв. в супериор стая, 42 лв. – в стандартна стая;
медицинска застраховка – при желание може да ви предоставена цена, калкулирана на база брой дни престой, възраст на пътуващите и според съответното покритие
3 дни / 2 нощувки, Маршрут: , Вид транспорт: Собствен транспорт Собствен транспорт
1
Ден София – Ниш – Крагуевац
Отпътуване в посока Калотина – Ниш – Алексинац - Крагуевац. При пристигането ви предлагаме да се разходите из центъра на Крагуевац – „Великолепната роза на Шумадия” за първи впечатления. Днешният Крагуевац е четвъртият по големина град в Сърбия, главeн и административен център на област Шумадия. Разположен на брега на река Лепеница, той се отличава с приятна атмосфера и компактен пешеходен център, в който остават повечето основни туристически атракции, с изключение на мемориален парк Шумарице. Също така градът е първата столица на съвременна Сърбия (1818-1839 г.). Църквата Света Троица и сградата на стария Парламент се намират на десния бряг на реката. Този градът е един от най- бързо развиващите се в Сърбия и изненадва именно с това. В този град новото със старото върви ръка за ръка, което се доказва от многобройните паметници запазени до дeн днешен и изобилстване на нови съвременни сгради и заведения, който привличат многобройни посeтители. Настаняване в хотел SUMARICE – 3*** (www.sumaricedoo.com). Вечеря. Нощувка.
2
Ден Крагуевац – Топола
Закуска. Полудневна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане с наш организиран транспорт /подлежи на допълнително препотвърждение според свооободннните места/. В другия случай можете да ползвате вашия транспорт. Организираната екскурзия, ще ви отведе до Топола – едно от съкровищата на старите владетели, град в сърцето на район Шумадия, неизменно свързан с династията Караджорджевич. Бившата лятна резиденция на Караджорджевич е превърната в музей, в която са изложени негови лични вещи и оръжия. За славното минало на града напомнят църквата Св. Богородица, скромна отвън, но отвътре с пищен иконостас и внушителна статуя на Караджорджевич. Разположен високо над Топола на връх Oпленач, се намира семейният мавзолей на Караджорджевич и църквата Св. Георги, като комплексът е една от най - историческите забележителности в тази част на Шумадия. Църквата е с пет впечатлителни купола и е облицована отвън с бял мрамор. Богатият интериор зашеметява със стенописи и мозайки от 6-те сръбски манастира. Притежава 725 композиции и 1500 фигури от 40 милионен мозаечен фаянс в 15 000 нюанса. Тук ще намерите гробниците на Караджорджевич и Петър Първи I (1903-1921 г.) в централната част на църквата, като Крал Петър I проектира църквата, което отнема години докато се построи. В криптата на църквата се намират гробове на 22 члена на кралското семейство. Княз Александър и крал Александър I, са също погребани тук. Този регион е синоним на добро грозде и хубаво вино. Според историческите данни, лозята тук произвеждат такава изобилна реколта по времето на принц Милош, че не е имало достатъчно място за съхранение на гроздето. Днес, гроздето и виното са символи на всяко село в региона. Най – известната изба е Кралската, на чиито два подземни етажа са разположени 99 бъчви при постоянна температура от 8°C, като всяка съдържа по 4 000 л вино. Предстои дегустация, която не е включена в цената на екскурзията. Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време и подготовка за празничната вечер. Новогодишна вечеря в Синя зала с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика до сутринта. ЧЕСТИТА НОВА 2021 ГОДИНА! Srećna Nova godina!
3
Ден Крагуевац - Манастирът Дивостин - София
Късна закуска. По желание можете да посетите манастира Дивостин, разположен на 6 км от Крагуевац. Най – вероятно е основан по време на Византийското царство или от сръбския деспот Стефан Лазарович, но от самото си начало е женски манастир. Именно затова е наречен Дивостин (Девически стан). Отпътуване за България.
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ с настаняване на 30.12.2020 г.:

 

 

На турист в двойна или в тройна стандартна стая

На турист в двойна или в тройна супериор стая ограничен брой места

Доплащане за единична стандартна стая

Доплащане за единична супериор стая

Отстъпка за

дете от 2 до 6.99 г. с 2-ма възр. /не се ползва легло/

Отстъпка за дете от 07 до 11.99 г. с 2-ма възр. на допълн. легло

ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 07.10.2020 г.

 

 257 лв.

 

 269 лв.

 

55 лв.

 

60 лв.

 

100 лв.

 

55 лв.

ЗА ЗАПИСВАНИЯ от 08.10.2020 г.

 

 287 лв.

 

 299 лв.

 

55 лв.

 

60 лв.

 

100 лв.

 

55 лв.

 

 


ПАКЕТНИ ЦЕНИ с настаняване на 31.12.2020 г.:

 

 

 

На турист в двойна или в тройна стандартна стая

На турист в двойна или в тройна супериор стая ограничен брой места

Доплащане за единична стандартна стая

Доплащане за единична супериор стая

Отстъпка за

дете от 2 до 6.99 г. с 2-ма възр. /не се ползва легло/

Отстъпка за дете от 07 до 11.99 г. с 2-ма възр. на допълн. легло

ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 07.10.2020 г.

 

 317 лв.

 

 329 лв.

 

55 лв.

 

60 лв.

 

100 лв.

 

55 лв.

ЗА ЗАПИСВАНИЯ от 08.10.2020 г.

 

 347 лв.

 

 359 лв.

 

55 лв.

 

60 лв.

 

100 лв.

 

55 лв.

Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания. Екскурзията е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност!
Начин на плащане: депозит – 50 лв., доплащане - до 30 дни преди отпътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: • собствен
ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти