Lufthansa

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА LUFTHANSA

Deutsche Lufthansa AG,по-известна като Lufthansa (понякога също като Lufthansa German Airlines), е националния авиопревозвач на Германия,а също и най-голямата авиокомпания в Европа, както по отношение на общия брой превози пътници,както и по размера на флота, когато се комбинира с дъщерните си дружества. Тя извършва полети до 18 вътрешни дестинации и 197 международни дестинации в 78 държави от Африка, Северна и Южна Америка, Азия и Европа, с помощта на флота,наброяващ над 280 самолета.

Компанията е основана през 1926г. В Берлин и името й идва от Luft(немсата дума за „въздух” и Hansa ( от името на средновековната търговска лиза Ханза). Lufthansa е една от петте основателки на Star Alliance, най-големия авиоалианс в света, създаден през 1997 година.

Deutsche Lufthansa AG е компанията-майка на няколко други авиокомпании и допълнителни отрасли,свързани с въздухоплаването, включително Swiss International AirLines,Austrian Airlines, Germanwings и Lufthansa Technik. С над 620 въздухоплавателни средства, тя разполага с един от най-големите пътнически авиопаркове в света, когато се комбинира с дъщерните си дружества.През 2012г. цялата група на Lufthansa Group е превозила над 103 млн.пътници.

Корпоративно седалище на Луфтханза е в гр. Кьолн. Основната база на авиокомпанията (Lufthansa Aviation Center LAC), се намира в главния хъб на на летището във Франкфурт. По-голямата част от пилотите на Lufthansa, наземния персонал и стюардесите се намират там. Вторичният център на Луфтханза се намира на летище Мюнхен с трети, значително по-малък център на летище Дюселдорф.


АВИОПАРК

Към края на октомври 2014 г., авиопарка на Lufthansa се състои от следните въздухоплавателни средства със средна възраст от 12,2 години:
 • 31 самолета Airbus A319-100
 • 53 самолета Airbus A320-200
 • 20 самолета Airbus A321-100 и 42 самолета Airbus A321-200
 • 19 самолета Airbus A330-300
 • 18 самолета Airbus A340-300 и 24 самолета Airbus A340-600
 • 12 самолета Airbus A380-800
 • 9 самолета Boeing 737-300 и 13 самолета Boeing 737-500
 • 17 самолета Boeing 747-400 и 15 самолета Boeing 747-8I


КЛАСИ НА ПЪТУВАНЕ

Lufthansa предлага две класи за полети на къси и средни разстояния и четири класи на пътуване за презконтиненталните/презокеанските си полети- икономична, икономи, премиум икономи, бизнес класа и първа класа.


 • ПРЕЗОКЕАНСКИ ПОЛЕТИ

Първа класа се предлага на почти всички самолети на дълги разстояния (Airbus A330-300, A340-300, A340-600, предната част на горната палуба на всички Airbus A380s, и в предната част на палубата на всички Boeing 747-8s). Всяка седалка се трансформира в легло с дължина 2 метра с преносими електрически контакти,личен екран, както и богата аудио-видео развлекателна програма . На самолет Boeing 747-400s ,кабината на първа класа се намира на горния палуба и включва легло,гледащо към прозореца и място до пътеката като двете влизат в цената на един билет. Ястията се сервират на поискване. Lufthansa предлага специални гишетата за регистрация на повечето летища,както и специални салони за първа класа във Франкфурт и Мюнхен, както отделен терминал за първа класа във Франкфурт.
По време на полета се
За полетите на дълги разстояния полети от Германия до Япония, Индия, Китай и Сингапур се предлагат менюта със индивидуален акцент. Всички менюта се приготвят от избрани топ готвачи от цял свят. В допълнение, пътниците могат да се възползват от ексклузивни селекции на вина: на Vinothek Discoveries.

Бизнес класа се предлага на всички полети на дълги разстояния.Новите седалки се преобразуват до легло с лек наклон. Бизнес класата включва преносими електрически контакти и богата аудио-видео система за забавления.Lufthansa предлага специални гишетата за регистрация за бизнес класа на всички летища, както и специални бизнес салони на повечето летища.
Доскоро стандартните седалки в бизнес класа се трансформират в легло с наклон 150 градуса. От 2012г. седалките на всички самолети Boeing 747-8s се трансформират в напълно плоско легло, и са със по-голям екран за аудио-видео забавления. Новите седалки постепенно се внедряват и на останалата част на самолетите Airbus A330, A340, A380 и Boeing 747-400.

 • Premium Economy class

В бъдеще Lufthansa ще може да предложи на клиентите си нов тип преживяване: нова премиум кабина с новата Lufthansa Premium класа.Всички пътници ще бъдат в състояние да резервират билетите в новата премиум класа от май тази година и ще бъде на разположение на целия флот на дълги разстояния от края на лято 2015 г. Новият премиум салон се доближава по-близо до икономичната, отколкото да бизнес класата.
Новият premium economy салон ще бъде внедрен първоначално на самолетите Boeing B747-8. Първите дестинации ще бъдат Бангалор, Чикаго, Делхи, Хонконг, Лос Анджелис, Мексико Сити и Вашингтон .
Lufthansa Premium Economy Class ще се намира между бизнес и икономичната кабина ,визуално отделени от двете. Тя ще разполага с 21-52 места, в зависимост от типа на въздухоплавателното средство.
В новата премиум-икономична класа пътниците ще имат повече пространство и комфорт, отколкото в икономична класа и могат да се насладят на много екстри както на земята, така и на борда.Продуктът е предназначен за всички, които биха искали по-голям комфорт за полети на дълги разстояния, но които не са готови да платят цената на билет бизнес класа. Този нов вид салон ще бъде особено интересен за тези бизнес пътници, който са възпретятствани да летят в бизнес класа поради фирмената политиката на компаниите.
Главните предимства на премиум класата са :
 • двойно повече багаж в сравнение с икономичната класа( 2 парчета по 23кг всяко)
 • всеки пътник ще бъде посрещнат на борда с по едно питие
 • повече личното пространство с до 50% повече място: специално разработени седалки със собствен подлакътник, централна конзола между седалките,сгъваема маса и регулируема облегалка и степенки ще предлагат изобилие от пространство и комфорт, както и повече пространство за краката.

 • специално подбрано меню,поднесено в порцеланови посуда.
 • висококачествени комплекти с аксесоари
 • богата развлекателна програма по време на полет чрез монитор от 11 или 12 инча със сензорен екран на предната седалка.

 • ECONOMY CLASS ЗА ПОЛЕТИ НА ДЪЛГИ РАЗСТОЯНИЯ

Икономи класата се предлага на всички полети на дълги разстояния.Тя предлага предлага комфорт, удобство и множество възможности за развлечения.

Ергономично оформени седалки с широчина на седалката на около 40 см и регулируеми облегалки за глава
 • Удобна седалка и облегалка с наклон до 23 ° за по-комфортно пътуване
 • Голям избор на списания и играчки за деца
 • По време на полета, обслужване с напитки и закуски
 • В зависимост от дължината на полета, второ хранене
 • Индивидуални монитори с екрани на всички самолети от флота на Airbus система за забавления Lufthansa Media по заявка: 18 нови филми с до осем езикови версии, 35 канала с телевизионни предавания и музикални клипове, списание "magazine on Air," Детски канал "Jet friends" и 30 международни канали, радиостанции и 100 CD-та от различни жанрове


ПРОГРАМА ЗА ЛОЯЛНИ ПЪТНИЦИ

Програмата за лоялни пътници на Lufthansa се нарича Miles-and-More.
Членовете на програмата може да събират мили от всеки полет на Lufthansa или на авиокомпания, член на Star Alliance.Мили могат да се съберат и чрез използване на услугите на партньорски рент-а-кар компании, хотелски вериги и други допълнителни партньори.
Натрупаните мили могат да бъдат обменени за полет, ъпгрейд в по-висока класа на пътуване и други награди.Милите са със срок на валидност 36 месеца след датата,на която са спечелени и изтичат в края на съответното тримесечие.Милите остават със валидност за неопределено време само за членове със статус Frequent Traveller, Senator ,HON Circle за толкова дълго, колкото пътника запазват такъв статус.
Miles & More определя 3 вида статус на пътниците в зависимост от броя прелетени мили в рамките на една календарна година с полетите на определени партньори. Нивата на членство са основно (без минимален праг), Frequent Traveller (сребърна карта, с праг 35 000 мили), Senator (златна карта, с праг 100 000 мили) и HON Circle (черна карта, 600 000 мили за две календарни години). Всички нива, различни от основното, предлагат достъп до специалните салони и допълнителни бонус мили, като всяко по-високо ниво дава допълнителни привилегии за потребителя.

За регистрация и повече информация относно програмата , следвайте линка по-долу :
Регистрирайте се в бонусната програма Miles-and-More сега