LOT

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА LOT POLISH AIRLINES

Polskie Linie Lotnicze , LOT Polish Airlines, е националния авиопревозвач на Полша. LOT е създадена през 1929 г., което я прави една от най-старите авиокомпании в света,която е все още извършва полети.Компанията е извървяла дълъг път от първите си полети със самолетите ''Junkers ‘’,проектирани за ограничен брой пътници и превозващи няколкостотин пасажера годишно.
С флот от 55 самолета, LOT обслужва сложна мрежа до 60 дестинации в Европа, Близкия изток, Северна Америка и Азия. Повечето от дестинациите се обслужват от главния й хъб, летището във Варшава -Warsaw Chopin Airport.

След прехода на Полша към демокрация след 1989 г., авиокомпанията започва трансформация от авиопревозвач от съветски тип към европейския авиопревозвач. LOT започва процес на подновяване на авиопарка си с покупката на западни мрка самолети и заменя старите съветски модели. С пристигането на първия Boeing 767-300ER, LOT започна презокеански полети до Чикаго, Ню Йорк/ лет.Нюарк/ и Торонто .Това са едни от най-популярните полети, които LOT обслужва, особено през летния сезон, когато много поляци се стремят да се върнат в родината си за почивка.
През октомври 2003г., се присъединява към алианса Star Alliance.Само година по-късно ЛОТ стана първата авиокомпания в света, която представи ултра модерния самолет Embraer 170.През 2007г.компанията е превозила 4.28 млн. Пасажери , успещно конкурирайки се с останалите авиолинии по отношение на модерно оборудване, качество на услугите и връзките между полетите.Това наложи логото на ЛОТ,което представлява стилизиран жерав, като лесно разпознаваема марка за полския национален превозвач.Високото качество на предлаганите услуги и професионализма на бордния персонал на ЛОТ са награждавани многократно.от 1996г. до 1999г, авиокомпанията беше обявена от „Business Travel World” за най-добра авиолиния в Централна и Източна Европа в бизнес класата.От 1998 до 2007г.LOT е лауреат на наградата на “Business Traveller ” за най-добра източноевропейска авиолиния.


ОСНОВНА БАЗА И ПОЛЕТИ

Основната база на LOT e летището във Варшава.Силните страни на авиокомпанията са модерния авиопарк и добре развитата мрежа от полетни връзки ,включваща по-голямата част от важните градове в западна, централна и източна Европа, САЩ и Канада.През март 2008г, LOT се завърна на китайския пазар след почти 10 години, отваряйки директна връзка между Варшава и Пекин.
LOT извършва комбинирани полети със следните компании Adria Airways, Aeroflot,Air Canada, Air China,Air Serbia, All Nippon Airways,Asiana Airlines, Austrian airlines, Belavia, Blue1, Bulgaria Air,Brussels Airlines,BMI ,Egypt Air, Jetblue , Lufthansa, Luxair, Rossiya, Scandinavian airlines, Singapore Airlines,Swiss International Airlines, Tap Portugal, Tarom, Turkish airlines, United airlines
ФЛОТ

Към март 2014г,средната възраст на флотилията на LOT Polish Airlines е 5.6г .Авиопаркът й се състои от три самолета Boeing 737-400, шест самолета Boeing 787-8, 10 самолета, Embraer E-170, десет самолета Embraer E-175 и шест Embraer E-195. LOT е първата европейска авиокомпания,която оперира с най-новия модел Boeing за полети на дълги разстояния- Boeing 787 Dreamliner.


КЛАСИ НА ПЪТУВАНЕ

LOT предлага три класи на пътуване за полетите си на къси/средни разстояния и за презконтинентални/презокеанските си полети- икономична, икономи плюс (за Европа) премиум (за дълги полети) и бизнес класа.

ПОЛЕТИ НА КЪСИ И СРЕДНИ РАЗСТОЯНИЯ

За полетите си на къси и средни разстояния, LOT POLISH AIRLINES предлага три вида класи на пътуване – икономична, икономи плюс и бизнес класа.Икономичната класа се поделя на economy simple и economy class .Ако резервирате билет в economy simple тарифа имате право само на безплатен ръчен багаж до 8кг , лека закуска и минерална вода и онлайн чек-ин. Срещу доплащане можете да си доплатите за чекиран багаж, резервиране на определено място и меню в самолета.Икономичната класа (economy class) дава право на безплатен ръчен и чекиран багаж, безплатен онлайн чек-ин, лека закуска и минерална вода. Срещу доплащане можете да си доплатите за резервиране на определено място и меню и напитки в самолета.Икономи плюс класата включва всички екстри – ръчен багаж до 8кг , две парчета чекиран багаж, безплатен онлайн чек-ин, безплатно меню и напитки по време на полет, безплатно резервиране на място в самолета,приоритетно качване на борда на самолета и приоритетно сваляне на багажа.Местата в икономи плюс се намират зад бизнес салона и са отделени със завеса.Единствената екстра,за която можете да си доплатите е достъп до бизнес салоните на ЛОТ срещу такса от 120 PLN.
Бизнес класата включва всички привилигии: безплатен ръчен багаж до 18кг, две парчета чекиран багаж до 32кг всяко,приоритетно качване на борда и приоритетно сваляне на багажа, достъп до бизнес салоните по летищата, гурме менюта и напитки по време на полета, безплатно резервиране на място и онлайн чек-ин.Мястото до вас винаги остава незаето, което ви предоставя повече уединение и комфорт.


ПОЛЕТИ НА ДЪЛГИ РАЗСТОЯНИЯ

LOT Polish Airlines предлага на своите клиенти всички удобства на 35000 фута височна. В момента LOT оперира своите трансатлантически маршрути от Варшава до Торонто, Чикаго и Ню Йорк със Boeing 787- Dreamliner.Mеждународните полети от САЩ и Канада имат три класа на обслужване на Боинг 787 - бизнес класа (Elite Club), премиум икономини (Premium Club) и икономична класа, предлагайки по време на полета вкусни ястия и освежаващи напитки.

БИЗНЕС КЛАСА ДО САЩ

Просторният бизнес салон на всички самолети Боинг B787 разполага с 18 места,които се трансформират в плоски легла с наклон 160 градуса. Седалките се инсталират през 2008 г. и преоборудвани през 2010 г. Кабината е проектирана за работа, почивка и развлечение. Всяка седалка има изход за лаптоп, така че пътниците да могат да работят без прекъсване. За тези, които искат да се забавляват, LOT предлага персонални системи за видео забавление с богат избор на филми, музика и телевизия. По време на полета се сервират специални менюта, проектирани от известния полски готвач, Робърт Сова,както и прекрасна селекция от международни вина за допълване на всяко хранене.

ИКОНОМИЧНА КЛАСА ДО САЩ

За международните пътници на Лот, пътуващи в икономична класа, могат да се насладят на голям избор от игрални филми на английски или полски, както и вкусни ястия и богат избор от напитки. Пътниците са в състояние също да си закупят алкохолни напитки, бира или вино на борда. Кабината в икономи класа наскоро беше обновен снови калъфки за седалки и облегалки за глава.

БИЗНЕС КЛАСА ДО КАНАДА

LOT оперира директни трансатлантическите полети от Варшава до Торонто.Пътниците могат да избират между две класи на обслужване: бизнес и икономична.
Бизнес класата предлага 18 места,които се трансформират в легла с наклон до 160 градуса.Конфигурацията на местата е 2-2-2.Пътниците могат да се насладят на по-големи и нови памучни одеала и възглавници, персонална система за видео забавления на английски и полски, priority check-in и качване с предимство на самолета, достъп до бизнес салоните на летищата, 3 степенно специално меню и селекция от международни вина, както и безплатен комплект с козметични принадлежности.


ИКОНОМИЧНА КЛАСА ДО КАНАДА

Полетите до Торонто се оперират с Боинг 787 Dreamliner като има 215-225 комфортни и наскоро обновени седалки в конфигурация 2-3-2.По време на полета се сервират вкусни менюта по рецепта на известния полски готвач Робърт Сова,както и селекция от вина, алкохолни напитки и бира срещу заплащане.


ПРЕМИУМ КЛАСА НА ДЪЛГИ РАЗСТОЯНИЯ


Премиум класата на LOT е конфигурирана в отделна кабина, която се състои от 21 удобни места .Наклонът на седалката е 93 см.Премиум класата предлага множество привилегии: всеки пътник има право на 2 броя регистриран багаж до 23 килограма и 12 кг ръчен багаж, безплатно резервиране на място в самолета и онлайн чекин,приоритетно качване и сваляне на багажа, приоритетно качване на борда на самолета, меню с международни ястия, достъп до бизнес салоните по летищата срещу такса от 120 PLN.
Местата в премиум салона са с широчинА 50см и са оборудвани с регулирани подглавници и поставка за крака. Пътниците могат да използват 10.6 инчови монитори, USB порт, електрически контакт и висококачествени слушалки.


  • ПРОГРАМА ЗА ЛОЯЛНИ ПЪТНИЦИ

Програмата за лоялни пътници на LOT e част от Miles-and-More.
Членовете на програмата може да събират мили от всеки полет на LOT или на авиокомпания, член на Star Alliance. Мили могат да се съберат и чрез използване на услугите на партньорски рент-а-кар компании, хотелски вериги и други допълнителни партньори.
Натрупаните мили могат да бъдат обменени за полет, ъпгрейд в по-висока класа на пътуване и други награди.Милите са със срок на валидност 36 месеца след датата,на която са спечелени и изтичат в края на съответното тримесечие.Милите остават със валидност за неопределено време само за членове със статус Frequent Traveller, Senator ,HON Circle за толкова дълго, колкото пътника запазват такъв статус.
Miles & More определя 3 вида статус на пътниците в зависимост от броя прелетени мили в рамките на една календарна година с полетите на определени партньори. Нивата на членство са основно (без минимален праг), Frequent Traveller (сребърна карта, с праг 35 000 мили), Senator (златна карта, с праг 100 000 мили) и HON Circle (черна карта, 600 000 мили за две календарни години). Всички нива, различни от основното, предлагат достъп до специалните салони и допълнителни бонус мили, като всяко по-високо ниво дава допълнителни привилегии за потребителя.

За регистрация и повече информация относно програмата , следвайте линка по-долу :
Регистрирайте се още сега в програмата Miles-and-More