Austrian Airlines

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА AUSTRIAN AIRLINES

Австрия е държавата, която установява първата в света редовна международна въздушна връзка между Виена и Киев на 01април 1918г. Първоначало въздушните превози служат само за транспортиране на поща. Няколко месеца по-късно, през юли 1918г., се стартира линията от Виена до Будапеща .

На 14 май 1923 г. започва да оперира първия самолет по линията Виена-Мюнхен от предприятието ÖLAG (Österreichische Luftverkehrs AG).Скоро компанията бързо се разширява и се превръща в четвъртата по големина авиокомпания в Европа. След окупацията на Австрия през 1938 г.,авиокомпанията е принудена да прекрати операциите.

Когато Австрия възвръща суверенитета над нейното въздушно пространство през 1955 г. ,се създават два самостоятелни авиопревозвачи - Air Аustria и Austrian Airways. Нито един от двете авиокомпании не изпълняват полети на този етап. На 4 април 1957 г., двете компании най-накрая се сливат, за да образуват една единствена авиокомпания- Austrian Airlines.

На 30 септември 1957 г., Austrian Airlines AG е основана и новата компания започва да оперира по редовни линии на 31-ви март 1958.

Austrian Airlines AG е националния авиопревозвач на Австрия и дъщерно дружество на Lufthansa Group. Седалището на авиокомпанията е на международното летище във Виена в Швехат. От 2000г. Austrian airlines е член на глобалния авиоалианс Star Alliance.
Авиокомпанията оперира редовни услуги до над 130 дестинации с главен хъб на летище Виена и спомагателен на летището в Инсбрук.
От 1 юли 2012 г. до 31 март 2015 г. всички полети на Austrian Airlines се оперират от дъщерната Tyrolean airways под марката Austrian Airlines.


КОРПОРАТИВЕН ДИЗАЙН

Позовавайки се на цветовете на националното знаме на Австрия, цветовете ,използвани в корпоративния дизайн на Austrian Airlines винаги са били бялото и червеното.

Няколко специални цветови схеми се използват през последните десетилетия. След присъединяването си към Star Alliance, няколко самолети летят с маркировката на Star Alliance. За годината на Моцарт през 2006 г. един самолет Airbus A320 е украсен в дизайн „а ла Моцарт”. Друг самолет Airbus A320 е маркиран в ретро стил по повод 50-годишнината на авиоккомпанията. Не бива да пропуснем и сегашното мото на авиокомпанията : "We fly for your smile “ (Ние летим за вашата усмивка).


ФЛОТ

Аustrian Airlines притежава модерен самолетен парк, a средната възраст на машините е едва 6.2 години, което е доста по-малко от средните стойности в Европа. В момента флотилията на Austrian Airlines Group се състои от 80 самолета. Полетите на дълги разстояния се оперират от 5 Boeing 777-200 ER и 6 Boeing 767-300 ER.Полетите на кратки и средни разстояния се оперират от 29 самолета Airbus A321 / A320 / A319 , 22 самолета Fokker F100 / F70 и 18 самолета Bombardier Q400.
Услуги

Австрийски аеролии предлага два вида класи на пътуване на средни и дълги разстояния –икономична и бизнес класа.Авиокомпанията управлява няколко салона (lounges) на летището във Виена. На разположение на пътниците са три бизнес салона, два салона за пътници със статус „ сенатор” и два за пътници „HON-Circle”. От 2007г.компанията Do & Co поддържа кетъринга на Austrian Airlines. На полети на дълги разстояния, за пътниците в бизнес класа ,всички ястия се приготвят от майстор готвач на борда.

От 2011 г. всички самолети от семейството на Airbus A320 са оборудвани с нови места и нова дизайн в кабините. От септември 2013г цялата флота на дълги разстояния флота (Boeing 767 и Boeing 777) също е оборудвана с нови места и нов дизайн в кабината.Тя включва напълно плоски легла с наклон до 180 градуса,с пневматична система и достъп до пътека от почти всички места в бизнес салона, както и нови места с видео екрани за всеки пътник в икономична класа.


ПРОГРАМА ЗА ЛОЯЛНИ ПЪТНИЦИ

Програмата за лоялни пътници на Austrian airlines e част от Miles-and-More.
Членовете на програмата може да събират мили от всеки полет на Austrian airlines или на авиокомпания, член на Star Alliance. Мили могат да се съберат и чрез използване на услугите на партньорски рент-а-кар компании, хотелски вериги и други допълнителни партньори.
Натрупаните мили могат да бъдат обменени за полет, ъпгрейд в по-висока класа на пътуване и други награди.Милите са със срок на валидност 36 месеца след датата,на която са спечелени и изтичат в края на съответното тримесечие.Милите остават със валидност за неопределено време само за членове със статус Frequent Traveller, Senator ,HON Circle за толкова дълго, колкото пътника запазват такъв статус.
Miles & More определя 3 вида статус на пътниците в зависимост от броя прелетени мили в рамките на една календарна година с полетите на определени партньори. Нивата на членство са основно (без минимален праг), Frequent Traveller (сребърна карта, с праг 35 000 мили), Senator (златна карта, с праг 100 000 мили) и HON Circle (черна карта, 600 000 мили за две календарни години). Всички нива, различни от основното, предлагат достъп до специалните салони и допълнителни бонус мили, като всяко по-високо ниво дава допълнителни привилегии за потребителя.
Взимайки бордната си карта за Austrian Airlines, получавате не само полет до желаната дестинация. При представяне на бордната картата имате право на много привилегии като свободен вход или намаления в редица музеи и културни забележителност във Виена и други градове като Ню Йорк, Чикаго, Токио, Москва, Барселона, Милано, Мюнхен .

За регистрация и повече информация относно програмата , следвайте линка по-долу :
Онлайн регистрация в програмата Miles-and-More


Търсите евтин самолетен билет ? Вие сте на правилното място ! Свържете се с нас на тел.(02) 850 41 15(02) 850 41 15  или мобилен 0877 538 5320877 538 532  за евтин самолетен билет до Виена или една от множеството дестинации, които обслужва Австрийски Авиолинии. Очакваме Ви!