Air Berlin

AIR BERLIN

AirBerlin е една от водещите европейски авиокомпании.Предлагаща полети до 171 дестинации в цял свят и всепризнатата в обслужването си , AirBerlin е първият избор за повече от 31,5 милиона пътници.
Авиокомпанията обслужва широка мрежа от редовни и нискотарифни полети, включително и ваканционни дестинации в Средиземноморския регион,Канарските острови, Северна Африка, както и дестинации в Югоизточна Азия, Карибите и Сащ.Air Berlin лети до 23 града в Германия.Главната централа се намира в международното летище в Берлин Тегел.

AirBerlin е национален и международен въздушен превозвач и е член на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) от 1997 г. В началото на 2011 г., AirBerlin става 37-ят член на Асоциацията на европейските авиокомпании (АЕА).
С 31,5 милиона пътници, AirBerlin е втората по големина авиокомпания в Германия след Луфтханза. По отношение на броя на пътниците, групата на AirBerlin е на седмо място сред европейските авиопревозвачи. AirBerlin е една от водещите авиокомпании в Европа. Компанията е изградила своята позиция на пазара, като постоянно увеличава своите оферти,чрез техническите нововъведения и продукти, които е въвела. Наред с AirBerlin, групата AirBerlin (Airberlin Group), е съставена от австрийската авиокомпания NIKI (с 49.9%), швейцарската авиокомпания Belair (49%) и AirBerlin Technik GmbH (100%).

В началото на 2004 г., AirBerlin поема 24% от NIKI Luftfahrt GmbH. През февруари 2010 г., AirBerlin увеличава своя дял в NIKI до 49,9%. Авиокомпанията, която е основана от австрийския световен шампион по Формула 1, Ники Лауда, увеличава пазарно присъствие на AirBerlin групата в Австрия и също така укрепва хъба (разпределителния център)на AirBerlin във Виена като врата към Източна Европа. През ноември 2007 г., AirBerlin придобива дял от 49% в Belair Airlines. Покупката на чартърната авиокомпания LTU през 2007 г. е важна стъпка в историята на компанията. Това дава възможност AirBerlin да разшири своето влияние и да постави по-голям брой дестинации на своята карта.
ИСТОРИЯ

Името на AirBerlin пробужда спомени от първия полет на авиокомпанията от Берлин - началото на една успешна история, която е без аналог в сектора на въздушния транспорт: на 28 Април 1979, Боинг 707 е излита от Берлин-Тегел за Палма де Майорка. Този учредителен полет поставя началото на историческия успех наAirBerlin. Но историята на основаването на компанията започва в САЩ по един доста необичаен начин. По време на петролната криза от 1970 г., пилотът на САЩ, Ким Лундгрен, загубил работата си в Pan American в Европа. Вместо да се върне в САЩ, той реализира мечтата си и създава своя чартърна авиокомпанията,заедно с генералния директор на Modern Air Transport -Джон Макдоналд.Основната база е в Маями,Флорида. През 1978 г. Те регистрират новата авиокомпания под името Air Berlin Incorporation.Причината за регистрирането на авиокомпанията в САЩ се крие в специалния статус на Западен Берлин по времето на студената вoйна, чиито въздушен трафик от и до града бил ограничен единствено за авиокомпании от САЩ,Великобритяния и Франция.Така на сцената се появила новата авиокомпания, която трябвало да задоволи нуждите на гражданите от Западен Берлин.


През декември 2011 AirBerlin и Etihad Airways подписват стратегическо партньорство, а през пролетта на 2012 г. AirBerlin става пълноправен член на световния авиоалианс- Оneworld®. AirBerlin вече е в състояние да предложи на своите пътници глобална маршрутна мрежа и да стане един от световните лидери в международната авио индустрия.
ФЛОТА

Групата AirBerlin има един от най-младите флоти в Европа. Редовно подменят старите самолети с нови, което означава, че ги поставя на гребена на технологиите.
Към момента Air Berlin извършва полети до 168 дестинации в 40 държави по целия свят със 148 самолета, от които AirbusA320-200 и Boeing 737-800 са най-голямата част-по 39, със средна възраст от 5 години.
ПРОГРАМА ЗА ЛОЯНИ ПЪТНИЦИ

Topbonus е програмата за лоялни клиенти на AirBerlin в световен мащаб.
Чрез нея събирате и трупате мили на всички полети с AirBerlin и партньорските авиокомпании, както и с множество партньори на програмата topbonus и чрез всички покупки с вашата кредитна карта от AirBerlin. Натрупаните мили можете да използвате за безплатни полети или да се възползвате от някои от привилегиите,които предлгат компаниите за своите пътници.
Други допълнителни услуги, като например безплатно запазване на места по полетите и по-голямо право на безплатна норма багаж, са на разположение на притежателите на карта topbonus , която можете да си закупите за една година.

За регистрация и повече информация относно програмата , следвайте линка по-долу :
Enrol to Topbonus .Please click here