Arenatravel.bg
Почивка в Кападокия “Земя на феномени“ с директен чартърен полет от София 3 нощувки
За почивката
4 дни / 3 нощувки
Дестинация: Кападокия, Турция
Маршрут:
Вид транспорт: Самолет Самолет
цена от 549.59 лв.
ЗАПИТВАНЕПочивка в Кападокия “Земя на феномени“ с директен чартърен полет от София 3 нощувки

Вашата оценка 4.00 от 2 гласа
Изберете Хотел
JANET HOTEL

JANET HOTEL

Карта Turkey, Kapadokya
4 дни / 3 нощувки
Цена от 549.59 лв
FLORIA HOTEL

FLORIA HOTEL

Карта Turkey, Kapadokya
4 дни / 3 нощувки
Цена от 594.57 лв
MIHRAN SULTAN CAPPADOCIA (EX. BUYUK AVANOS)

MIHRAN SULTAN CAPPADOCIA (EX. BUYUK AVANOS)

Карта Turkey, Kapadokya
4 дни / 3 нощувки
Цена от 602.40 лв
TAS SARAY HOTEL

TAS SARAY HOTEL

Карта Turkey, Kapadokya
4 дни / 3 нощувки
Цена от 623.91 лв
PERISSIA HOTEL & CONVENTION CENTER

PERISSIA HOTEL & CONVENTION CENTER

Карта Turkey, Kapadokya
4 дни / 3 нощувки
Цена от 641.51 лв
SIGNATURE GARDEN (EX.BY CAPPADOCIA HOTEL)

SIGNATURE GARDEN (EX.BY CAPPADOCIA HOTEL)

Карта Turkey, Kapadokya
4 дни / 3 нощувки
Цена от 661.07 лв
EMIN KOCAK CAPPADOCIA HOTEL

EMIN KOCAK CAPPADOCIA HOTEL

Карта Turkey, Kapadokya
4 дни / 3 нощувки
Цена от 694.32 лв
EVANTHIA CAVE HOTEL

EVANTHIA CAVE HOTEL

Карта Turkey, Kapadokya
4 дни / 3 нощувки
Цена от 719.75 лв
ROYAL CAVE HOTEL

ROYAL CAVE HOTEL

Карта Turkey, Kapadokya
4 дни / 3 нощувки
Цена от 721.70 лв
DERVISH CAVE HOUSE

DERVISH CAVE HOUSE

Карта Turkey, Kapadokya
4 дни / 3 нощувки
Цена от 727.57 лв
TEMENNI EVI

TEMENNI EVI

Карта Turkey, Kapadokya
4 дни / 3 нощувки
Цена от 751.04 лв
OLIVIA CAVE HOTEL

OLIVIA CAVE HOTEL

Карта Turkey, Kapadokya
4 дни / 3 нощувки
Цена от 758.86 лв
Виж още хотели
Покажи по-малко
Цената включва:
Самолетен билет София – Невшехир – София с директен чартърен полет и включени летищни такси;
Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
Трансфер летище – хотел – летище;
3 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване;
Обслужване в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език;
Mедицински разходи при болест и злополука на туриста със застрахователна компания „Алианц“ с покритие 10 000 евро и асистанс.
   
Цената не включва:  
Разходи от личен характер
Обяд или Обяд и вечеря, според избрания хотел и база изхранване, както и напитките;
Входни такси за музеите в Кападокия: Подземния град Каймаклъ (100 TRY), скалните църкви в Гьореме (100 TRY) и Учхисар (20 TRY), кервансарай "Султанхан" (20 TRY); Черната църква в Гьореме – (50 TRY)
ЗАБЕЛЕЖКА: Цената на входните такси е към момента и е възможна на промяна.
Всички услуги предложени по желание;
Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания ''Алианц'';
Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева;
Доплащане здравна застраховка за лица от 76 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева;
Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава).
 
4 дни / 3 нощувки, Маршрут: , Вид транспорт: Самолет Самолет

Кападокия  “Земя на феномени“   с директен чартърен полет от София

3 нощувки / 4 дни

всеки петък от 31.03.23 до 16.06.23 и от 01.09.23 до 03.11.23 вклПРОГРАМА
 

Първи ден: София – Летище Невшехир – Кападокия


Излитане от София за Невшехир с директен чартърен полет. Кацане на летището в Невшехир. Посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до Кападокия. Допълнителна екскурзия до крепостта Учхисар Калеси и Аванос (бонус от агенцията).
Учхисар (Uçhisar) е малко градче, което се намира на най – високата точка в Кападокия на 5 км от Гьореме и на 7км от Невшехир. На върха се намира замъкът Учхисар, откъдето се открива невероятна гледка към околността с множество скални домове. Много от тях са непроходими и не могат да бъдат разгледани. В замъка има и скални църкви - може би поради близостта му с Гьореме. На върхът на замъка има и византийски гробове, но са разрушени и ограбени от иманяри. Някои от живописните долини, през които можете да стигнете до Гьореме са Долината на гълъбите и Долината на любовта. Трансфер до хотела и вечеря (ако е включена в цената).
Нощувка.

 

Втори ден: Кападокия
 

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до известното поклонническо място Гьореме (срещу допълнително заплащане – 20 евро). Мястото е прочуто с уникалните по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. Ще бъдете възхитени от изсечените от камък гостни и спални, манастири и църкви. Ще видите и светини на православна Византия: школата на свети апостол Павел, стенни образи на православни светци, Библейски сюжети в древни фрески. Посещение на долината Паша Байлар – природен феномен с “приказни” скални комини, издигащи се на височина 30 – 40 метра и център за обучение на монаси. В края ще посетите характерна за местността занаятчийница за производство на килими. Ние ще ви покажем всички стадии на производство. Ще имате възможност да си купите някое от уникалните творения. Също така при желание от ваша страна, ще ви бъде предложена Обзорна екскурзия с въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия (срещу допълнително заплащане). Вие ще можете от «птичи поглед» да разгледате неповторимата красота на това място. Вечерта ще имате възможност, при желание, да вземете участие в удивителна кападокийска вечер, където можете да се насладите на местния фолклор и интересни танци (срещу допълнително заплащане – 30 евро с включени напитки и програма). Връщане в хотела. Вечеря (ако е включена в цената). Нощувка.

 

Трети ден: Кападокия


След закуска възможност за допълнителна екскурзия до подземния град Каймаклъ, Юргюп, Орта Хисар и Мустафапаша (срещу допълнително заплащане – 25 евро с включени напитки и програма). Отпътуване за един от подземните градове. Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии - сразяващи помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители. Специално за вас възможност за допълнителна екскурзия „Сема“ - вечерта ще можете да се насладите на мистична церемония, наречена «въртящи се дервиши» с хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните керван – сараи, като бонус от фирмата (срещу допълнително заплащане – 20 евро). Също така, ще Ви бъде предоставена възможност да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. Връщане в хотела. Вечеря (ако е включена в цената). Нощувка.
 

Четвърти ден: Кападокия - София


Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия (организира се на място) или свободно време. Трансфер до летището в Невшехир за директен чартърен полет до София.
 

Възможни са промени в реда на програмата.

 

Допълнителни екскурзии:
 

 • Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания - приблизителна цена 240 евро. При записване в България се заплащат 50 евро авансово и се доплащат 190 евро на място. При записване на място цена 250 евро (Деца под 7 год. не се допускат);

 • Кападокийска вечер с напитки и програма – 30 евро;

 • Екскурзия „Сема“ – въртящите се дервиши –25 евро;

 • Екскурзия до Гьореме – 25 евро;

 • Екскурзия до подземния град – 30 евро;

 • Джип сафари – 45 евро.


ВАЖНО: Деца до 11,99 г. посещават екскурзиите безплатно с изключение на полета с балон и джип Сафари.

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:


1.Плащания:

*Авансово плащане от 20% депозит на човек при записване;
*Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване;


2.Необходими данни за всички пътуващи* :

*Три имена на латиница по международен паспорт;
*Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
*Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператора не носи отговорност за изпратени неверни данни.


3.Анулационни срокове:
 

 1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.

 2. При анулация от 59 до 31 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 20% от цената на пътуването.

 3. Ако направената анулация е 30 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;


ВАЖНО:

Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи. Обменният курс, използван за изчисляване на програмата EUR/USD e 1=1.

 

Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата са калкулирани с параметри $1000/тон и 1 евро = 1 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

 

ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.

 

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти.
Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 

Важно: За Деца до 18 г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.

Чужденци влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.

Чужденци влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.

Важна информация:


За пътуване до Турция се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.


Полезна информация:

Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни.Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.

 
Забележка:

 

*Посочените цени са ексклузивни за обявения период.
*Минимален брой за осъществяване на програмата – 100
*Пътуването не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Необходими документи:

 

 • международен паспорт

 • няма визови,санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Турция.

ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти