Arenatravel.bg
BLACK FRIDAY Автобусна екскурзия до Истанбул от Русе, В.Търново, Габрово, Казанлък и Ст.Загора
За програмата
5 дни / 2 нощувки
Дестинация: Турция
Маршрут:
Вид транспорт: Автобус Автобус
цена от 0 лв.BLACK FRIDAY Автобусна екскурзия до Истанбул от Русе, В.Търново, Габрово, Казанлък и Ст.Загора

Вашата оценка
Дата Цена Резервирай

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения заЦената включва:
Транспорт България -Турция (Истанбул) -България с лицензиран туристически автобус или микробус;
2 нощувки със закуски в избрания от Вас хотел
Кратък престой в град Одрин;
Водач от фирмата организатор по време на пътуването и престоя в Истанбул.
Допустим багаж в автобуса - 1 куфар до 30 кг. на човек
Цената не включва:
Медицинска застраховка с Асистанс 2 лева на ден ( заплаща се допълнително към екскурзионния пакет);
Градски такси за хотелите по маршрута 6 лева на човек (заплаща се задължително към пакета);
Разходи от личен характер;
Програми по желание;
Входни такси за музеите;
5 дни / 2 нощувки, Маршрут: , Вид транспорт: Автобус Автобус
1
Ден България- Истанбул
Отпътуване от началния пункт, заложен по екскурзионния план. Нощен преход.
2
Ден Истанбул
Сутрешно пристигане в Истанбул. Освежаване във фоайето на избрания от Вас хотел и свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч. Това е политика на всички хотелиери в световен мащаб. Стаите се освобождават в 9:00 ч.
Екскурзии по желание: 08:30ч. Пешеходна разходка из античния и средновековен център на Истанбул.Екскурзията се провежда при събран минимум от 20 човека
Важно !!!Тази екскурзия е опознавателна за туристите. След нейното завършване туристите се прибират самостоятелно до хотелите.Туристите записали се за двореца Топкапъ, водохранилището Йеребатан или Църквата “Св.София” след края на пeшеходния тур продължават за съответната екскурзия с лицензиран местен екскурзовод на български език.
Тези, които не са дошли на пешеходната екскурзия ще трябва самостоятелно да се придвижат до обектите за които са се записали (няма трансфери от хотелите за Топкапъ или Църквата “Св.София).
Екскурзии по желание: 10:00ч. - Посещение на водохранилището Йеребатан(с вкл. билет за обекта).
Екскурзии по желание: 12:30ч. - Посещение на Св. София и султанският дворец Топкапъ (с вкл. билет за обекта).
Eкскурзии по желание: 15:30ч - Очарованието на "Истанбулският Манхатън" с посещение на небостъргача "Сапфир" билет за изкачване на панорамна площадка и 4D + посещение на площад Таксим/Екскурзията се провежда при събран минимум от 10 човека
Екскурзии по желание: 17:00ч. - Вечерна автобусна разходка с посещение на Мол Watergarden Istanbul . Отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част,където ще посетим Мол Watergarden Istanbul, ще имате възможността да пазарувате и в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като Hugo Boss, Guess, Gucci, Hermes, Lc Waikiki, Victoria's Secret, Zara, Kemal Tanca, Hotic, Altinbas и др. По възможност ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. След посещението на Мол Watergarden продължаваме към Автобусна обиколка на нощен Истанбул – светлини и романтика откъдето се разкриват невероятни панорамни гледки и са изненада за туристите. Екскурзията се провежда при събран минимум от 20 човека. Нощувка.
3
Ден Истанбул
Закуска. Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.
Екскурзии по желание: 08:30ч. - Панорамна автобусна обиколка на Истанбул с преминаване на Азиатския бряг и посещение на българската Желязна църква „Свети Стефан“
Екскурзии по желание: 10:30ч. - Плаване с корабче по Босфора - вълнуваща разходка между два континента.
Екскурзии по желание: 12:45ч. - Посещение на двореца Долмабахче - Турският Версай (има входна такса).
Екскурзии по желание: 20:00ч. - Посещение на атрактивен ресторант Гар Мюзик Хол.
Екскурзии по желание: 20:00ч. - Вечеря 'Нощен Босфор "на яхта с включени напитки и шоу програма . Нощувка.
4
Ден Истанбул - България
Закуска.Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Отпътуване към емблематичната сладкарска верига “Коска”, специализираща в производството на локум, халва и други ориенталски сладкиши повече от 110 години. ;
Включено в пакета: кратък престой в град Одрин. Отпътуване за България.
5
Ден България
Пристигане в България след полунощ /неделя срещу понеделник/.
Пакетни цени по оферта "BLACK FRIDAY и КИБЕР ПОНЕДЕЛНИК"
Цените са валидни до 29 Ноември 2020 или до изчерпване на промо местата
Пакет DBL SNGL TRPL DBL + CHD (2 - 11.99)
Hotel 2* - хотел Dinar 2* или подобен 182лв. 137лв. 273лв. 260лв.
Hotel 3* - Хотел Dempa 3*,Nida 3*,Emos 3*, Budo 3* или подобен 196лв. 147лв. 294лв. 280лв.
Hotel 4* - Хотел Glorious 4* ,Buyuk Sahinler 4*, Bekdas Deluxe 4* или подобен 264лв. 198лв. 396лв. 376лв.
ПРОМО ВЪЗМОЖНОСТ: При закупуване на допълнителни екскурзии в България, всеки един клиент има невероятната възможност да се възползва от промоционалните цени валидни до 5 работни дни преди датата на заминаване.  Цените на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването са м/у 20%-30%  по-високи!


ПРОМО ЦЕНИ на ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ, ВАЛИДНИ ПРИ ЗАЯВЯВАНЕ ДО 5 ДНИ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ:
 • Медицинска застраховка за всички възрасти с покритие 5 000 евро - 8.00 лв. (заплаща се задължително към пакета);
 • Градски такси за хотелите по маршрута -6 лева на човек (заплаща се задължително към пакета);

Пешеходна разходка из античния град ( Истанбул ) – 8лв. на човек
На ПЕШЕХОДНАТА РАЗХОДКА  ще се запознаете с някои от основните забележителности на античния и средновековен исторически център на Истанбул. Първата спирка е площад Беязид, с разположената на него джамия, преминава се през най-големия и най-стария  закрит базар в света Капалъ чарши, строен през 15 век. Има 21 входа, 17 кръчми, 66 улици и близо 4500 магазина.Преминава се покрай Камъка с обръчите (Чембърлиташ), който има много интересна история, и се стига до Хиподрума. През византийско време на него са се провеждали конни състезания, ставали са гладиаторски битки, пиршества и сватби. Днес единствено трите масивни колони свидетелстват за древния произход на тази арена. Египетският обелиск е докаран от храма на Аполон чак от Карнак. Това е най-древният паметник не само на Хиподрума, а в цял Истанбул. Змиевидната колона има същия произход. Император Константин е допринесъл с още една колона, наречена колоната на Константин. Тук е и фонтана на Вилхелм ІІ, построен през ХІХ в., символ на международната дружба.
След красивият площад се посещава един от символите на Истанбул – изумителната Синя джамия. Наричат я така заради 21 043-те сини фаянсови плочи, използвани при декорирането на джамията,  доставени от дворцовите ателиета в Изник. Посланите на пода копринени килими с големина няколко хиляди квадратни метра, са докарани от дворцовите тъкачници, а стотиците кристални кандила, служещи за осветление – от други страни.
Тази екскурзия е опознавателна за туристите. След нейното завършване туристите се прибират самостоятелно до хотелите.Туристите записали се за двореца Топкапъ, водохранилището Йеребатан или Църквата “Св.София”  след края на пeшеходния тур продължават за съответната екскурзия с лицензиран местен екскурзовод на български език.Тези, които не са дошли на пешеходната екскурзия ще трябва самостоятелно да се придвижат до обектите за които са се записали (няма трансфери от хотелите за Топкапъ или Църквата “Св.София).

Посещение и екскурзоводско обслужване на водохранилището Йеребатан – цена 29лв. на възрастен/ 25лв. за деца до 12г.
Йеребетан сарнъджъ (на турски: Yerebatan Sarnici), или Цистерна на базиликата, е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул измежду открити до няколкостотин в града, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е "Потъналият палат". Тук се съхранявал резерв от питейна вода в случай на засушаване или обсада на града. Водата по акведукти е доставяна от извори в Белградската гора, намираща се на 19 км северно. Именно фактът, че Константинопол в Древността получавал и съхранявал запаси от питейна вода, го е направил толкова трудно превземаем.Това е едно великолепно творение на Древността, което се е запазило почти непокътнато до днес. То е построено от император Юстиниян 532-542 г. По онова време в Константинопол е имало около шестдесет цистерни. Цистерните побират 80 000 м3 вода. Интересно е, че тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Едната глава на Медуза е положена настрани, а другата е наобратно. Все още не е известно дали умишлено са поставени така. Предполага се, че главите са донесени от по-стара римска сграда. Служат като цокъл за колоните.При евентуална промяна на цените на билетите или входните такси за споменатите обекти по програма, Караджъ Турс не носи отговорност, ако тази промяна е наложена от независещи от фирмата причини. Главен орган контролиращ входните такси и ценообразуването е Министертство на Туризма на Република Турция.

Посещение и екскурзоводско обслужване на църквата Света София и султанския дворец Топ Капъ 2021цена 50лв. на възрастен/ 35лв. за деца до 12г.
Цената включва: Посещение и екскурзоводско обслужване в обекта предоставено от лицензиран екскурзовод от Министерство на културата и туризма на Република Турция и обслужване от фирмата партнъор .
 
Очарованието на "Истанбулският Манхатън" с посещение на небостъргача "Сапфир" + билет за изкачване на панорамна площадка и 4D - 59.00 лв. на възрастен / Деца до 11.99г. - 49.00 лв.
Отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част,където ще посетим Мол Watergarden Istanbul, ще имате възможността да пазарувате и в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като Hugo Boss, Guess, Gucci, Hermes, Lc Waikiki, Victoria's Secret, Zara, Kemal Tanca, Hotic, Altinbas и др. По възможност ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. След посещението на Мол Watergarden продължаваме към Автобусна обиколка на нощен Истанбул – светлини и романтика откъдето се разкриват невероятни панорамни гледки и са изненада за туристите. Екскурзията се провежда при събран минимум от 20 човека.
Цената включва : Oбиколка на Истанбул с посещение и изкачване до панорамнатаплощадка на небостъргача " Сапфир" и 4D кино


Автобусна обиколка на нощен Истанбул - 24.00 лв.  
 Автобусна обиколка на нощен Истанбул – светлини и романтика с маршрут: булевард Кенеди, Сарай бурун, пристанище Сиркеджи, моста Галата, Каракьой, дворецът Долмабахче сарай, квартал Мачка, площад Таксим, моста над Златния рог – Ататюрк, кв.Фенер,българската църква Свети Стефан, третата крепостна стена на Константинопол, Йедикуле,крайбрежния булевард на Мраморно море. Посещаваме още някои от най-красивитеместности в Европейската част на Истанбул, откъдето се разкриват невероятни панорамнигледки и са изненада за туристите. Цената включва – транспорт с лицензиран автобус иместен лицензиран екскурзовод на български език.

 
Панорамна автобусна обиколка на град Истанбул - 20.00 лв. на възрастен/  Деца до 12г. - 10.00 лв
Панорамната автобусна екскурзия включва: фото пауза на Българската желязна църква Свети Стефан, посещение на площад Таксим на бул. Истиклал, Галата сарай, катедралата Сан Антонио, Ордена на Лазаристите, моста Галата, преминаване от Европейската в Азиатската част на Истанбул по един от мостовете над пролива Босфор. Кратък престой в Азиатската част от където се разкрива панорамна гледка към Европейската част и Босфора. Безплатно фото пауза при Желязната църква Свети Стефан. Безплатно посещение на Катедралата Сан Антонио разположена на булевард Истиклял. Цената включва – транспорт с автобус и лицензиран екскурзовод на български език


Плаване с кораб по Босфора в Истанбул - 30.00 лв./ Деца до 12г. - 20.00 лв.  
Проливът „Босфор” се явява като едно от чудесата на Истанбул. Образувал се е по време на4-та палеологична ера, но митологична легенда разказва как Зевс превърнал свояталюбовница в крава, за да я опази от ревнивата си жена Хера. Разгневената съпругаразбрала за това и пуснала към бедната Йо муха. Кравата се спасила, преплувайки пролива.Името му произхожда от ”Босфорус” или „Крави брод” . Той е приток на Черно море, дълъг 32 км. и широк от 750м до 3300м. Средната му дълбочина е 60-70 м, а на места достига и до100м.
 
Посещение и екскурзоводско обслужване на Двореца Долмабахче - Турският Версай - 48.00 лв./Деца до 12г. - 35.00 лв.
Цената включва: Посещение и екскурзоводско обслужване в обекта предоставеноот лицензиран екскурзовод от Министерство на културата и туризма на РепубликаТурция и обслужване от фирмата партнъор . Това е исторически първият дворец в османската столица, изграден в европейски стил. Отпострояването му през 1853 г. до 1922 г. (с прекъсване от 20 год.) служи за главнарезиденция на султана. Тук е живял и починал и Мустафа Кемал Ататюрк, основателя натурската държава, наследила отпратената в историята през 19 и 20 век предходна и някогаславна (през 16 и 17 век) Османска империя. Дължината на двореца е 600 м, площта е 45000 м2, има 285 стаи, 6 хамама и 68 бани.Фасадата показва класическа европейска сграда сдве крила. Вътрешността е в типичен османски стил. В южното крило са представителнитепомещения, в северното - жилищните помещения, а между двете крила е голямата приемназала, пред която има зелена площ от 2000м2, а над нея - 36м висок купол. Терасата към Босфора е оградена с висок зид, чийто порти водят към пристан, който днес не се използва редовно. Дворецът притежава и най-голямата сбирка в света от кристални свещници отБохемия и Бакара. Едно от стълбищата също е от кристал. Стилистично сградата сепричислява към османския историзъм с елементи от европейския ренесанс и барок.При евентуална промяна на цените на билетите по програмата, Караджъ Турс не носиотговорност, ако тази промяна е наложена от независещи от фирмата причини. Главенорган контролиращ ценообразуването е Министертство на Туризма на Република Турция.

Екскурзия "Нощен Босфор" - плаване с кораб по Босфора с вечеря и програма - 88.00 лв. на възрастен/  59.00 лв. за деца до 12г.
Екскурзия "Нощен Босфор" - плаване с кораб по Босфора с вечеря и програма. ПредлагамеВи едно вълнуващо изживяване между два континента с включен трансфер от хотела допристанището, вечеря на яхтата и богата музикална програма.Менюто включва: Типично турско мезе (плато ордъоври), сезонна салата, основно ястия(риба на грил или пилешко месо), десерт ( плодове или сладък десерт), турско кафе,безалкохолни и алкохолни напитки напитки.Програма: Музика (D.J), кючекини, традиционно турска постановка "Юскюдар", "АшукМашук" - представяне на една любовна история в Истанбул, церемония на къната,фолклорни танци от различни региони на Турция.Цената включва – транспорт с микробус или автобус до Кораба и обратно до хотела

 
Посещение на атрактивен ресторант " Gar Вариете" в Истанбул - 50.00 лв. за възрастен/ 25.00 лв. за деца до 12г.
Цената включва – транспорт с микробус или автобус до ресторанта и обратно дохотела, вечеря, богата шоу програма и обслужване от фирмата партньор.Меню: салата асорти (ордьовър), топли предястия, зелена салата, основно ястие , сезонниплодове за десерт. На човек се полагат: 2 чаши водка, ракъ или джин; или 2 бири; или 2безалкохолни; или 1 малка бутилка вино от 350 мл/ За деца се полагат:2 безалкохолни. Програмата представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, кючекини, диско. В цената е включен двупосочентрансфер


Посещение на"Sea Life Akvarium" – 31лв. на възрастен/22лв. за деца (2-13.99г.)
Аквариума се намира в Истанбул и е първият гигантски аквариум в Турция, който предлага на посетителите да поплуват между петте тигрови акули или дори да им дадат храна.Аквариумът "Sea Life Akvarium" се намира в търговски център в квартал Байрампаша в Истанбул.Строежът на водния басейн с площ 8000 кв.м продължи шест месеца, а цената му възлиза на 17 млн. евро. Освен 2,5-метрови тигрови акули, в сладките и солени води на аквариума живеят и над 10 хил. други морски създания, вкл. тропически и застрашени от изчезване. По-смелите имат възможност да се гмуркат и да поплуват сред акулите или дори да ги хранят. Благодарение на специалните тунели, които са част от съоръжението, посетителите се радват на 270-градусова панорама "сякаш плуват сред рибите". Всъщност, в Туркуазу се намира един от най-дългите подземни тунели в света - 80 м на дължина. Аквариумът предлага също 35-минутни уъркшопове за деца, които ги учат за живота под водата и колко е важно той да бъде опазен.Седем водолази редовно почистват водните басейни в аквариума и хранят акулите - някои на ръка.
 
Вечерна автобусна разходка с посещение на Мол Watergarden Istanbul- 40лв. за възрастен / 25лв. за деца до 12г.
 Вечерна автобусна разходка с посещение на Мол Watergarden Istanbul . Отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част,където ще посетим Мол Watergarden Istanbul, ще имате възможността да пазарувате и в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като Hugo Boss, Guess, Gucci, Hermes, Lc Waikiki, Victoria's Secret, Zara, Kemal Tanca, Hotic, Altinbas и др. По възможност ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. След посещението на Мол Watergarden продължаваме към Автобусна обиколка на нощен Истанбул – светлини и романтика откъдето се разкриват невероятни панорамни гледки и са изненада за туристите. Екскурзията се провежда при събран минимум от 20 човека.
Резервация за Истанбул с минимален риск:
 •     Резервация с депозит от 15 лв.
 •     Потвърждение и доплащане 15 дни преди отпътуване.

Офертата е със статут "BLACK FRIDAY" и анулации по нея не се допускат. Възможно е само смяна на име/на след потвърждение на туроператора, безплатно до 7 дни преди датата на отпътуване и срещу такса от 10лв за всяка промяна, която е направена при по-малко от 7 дни преди датата на отпътуване. Заявка за промяна се приема само в писмена форма


Допълнителни условия:
 • Промяна на цената е възможна при:увеличаване стойността на транспортните разходи, в т.ч. на горивото;увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни,пристанищни и други такси;промяна в обменния валутен курс, относим към договора, в периода между сключването му и датата на отпътуването.
 • Офертата е валидна за пътуване на упоменатите дати, с изключение на предстоящи празнични или специални програми, като Великден, Майски празници, Септемврийски програми, Коледа, Нова Година и тн.
 • Всеки турист, койтo e резервирал и заплатил пакет за ранно/промоционално записване в случай на анулация, може да се откаже от договора, без да дължи неустойка, ако анулацията се направи до 10:00 часа в първия работен за ТУРОПЕРАТОРА ден, следващ деня на закупуването.
 • Всички клиенти  задължително доплащат за допълнителна медицинска застраховка  при резервация;
 • Необходими документи: Задграничен паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на отпътуване;
 • Туроператора има сключена застраховка 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД "АРМЕЕЦ"- гр. София, ул. Стефан Караджа.
 • Туроператора предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки "Отмяна на пътуване" и застраховка "Кражба, загуба или забавяне на личен багаж".
 • Отпътуването от Русе и  Бяла е при мин. 10 човека. Ако бройката не е набрана, клиентите трябва да се придвижат самостоятелно до някой от следните градове за потегляне - В.Търново, Габрово, Казанлък  и Ст.Загора;
 • № на седалка и предни места в автобуса не се гарантират! Опция предни места от 1-ви до 5-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 30.00 лева на човек. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса.
 • Пакетът не може да се използва от граждани с турски паспорти.
 • Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Начин на плащане: Заплащане на капаро в размер на 10%  и доплащане 21 дни преди датата на заминаване /освен ако не е упоменато друго към конкретната оферта/
 • При поскъпване на горивата, фирмата организатор си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и заплатени.
 • Важно: За Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител ), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти. За български граждани не се изисква виза за Турция.
 • За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница.Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 9355500.
 • Екскурзията се осъществява при минимум 40 човека - за всяка група.
 • Срок за уведомление, ако тази бройка не е набрана –7 дни преди отпътуване, когато се обявява и доплащането за транспорта.
ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти