Почивки на Олимпийската Ривиера

Добре дошли в Гърция !

Почивката на Олимпийската Ривиера е несъмнено любима дестинация както за гърци, така и за чужди туристи,
тъй като съчетава почивката на планина и море. Независимо дали ще изберете Олимпийската Ривиера за вашата зимна или лятна ваканция или еднодневна екскурзия, определено ще се развълнувате, тъй като ви предлага богат избор, който със сигурност няма да разочарова никого.


Олимпийската ривиера не е името на курорт както често ще прочетете. Олимпийската ривиера е крайбрежна ивица с дължина около 70км, разположена в подножието на планината Олимп – известна още като планината на боговете от гръцката митология. Олимпийската ривиера започва от Метони ( Methoni) и завършва в Нео Пори ( Neoi Pori).
Регионът, в който е разположена Олимпийската ривиера се нарича Пиерия като разстоянието с кола от Солун до курортите в северната част е по-малко от час.

Едни от най-известните курорти на Олимпийската Ривиера са Паралия Катерини ,Олимпиаки Акти, Лептокария ,  Платамонас, Олимпик бийч, Литохоро, но има и други курорти, които са доста по-спокойни и не толкова популярни, за да осигурят максимално спокойствеие по време на вашата почивка на Олимпийската Ривиера. Тук ще намерите всякакъв вид настаняване- от малки семейни хотелчета до по-големи, както и студия и къмпинги.
Огромна част от плажовете на Олимпийската Ривиер са пясъчни, като доста по-рядко се срещат каменистите и чакълести плажове. Поради близостта на планината, температурите през лятото не са твърде високи, но водата е много топла и приятна за плуване.

Най-големият плаж на Олимпийската Ривиера е разположен на плажа на Катерини - Паралия Катерини и Олимпик бийч. Няколко километра пясъчен плаж със син флаг, плитко море с пясъчно дъно и безброй възможности за избор на плажни барове, кафенета, организирани плажове, но има и няколко места , където можете свободно да поставите своя чадър и да се насладите на своята почивка на Олимпийската Ривиера.
▷  Почивка в Катерини ( Паралия Катерини) 

Катерини е столицата на перфектура Пиерия и е оживен търговски и административен център. Тук ще намерите разнообразни магазинчета, ресторанти,банки, болници, кина и театър. На 15 км от Катерини можете да посетите градчето на Дион, известно със своя археологическия музей и останките на древния град на Зевс.

Космополитният курорт на Катерини има безброй възможности за избор и настаняване за посетителите и наистина е пълен с туристи от различни страни от пролетните до есенните месеци. Що се отнася до престоя ви в района, тук има може да намерите различни възможности за настаняване – от студия до по-комфортни хотели , които със сигурност ще отговарят на вашите изисквания и нужди, каквито и да са те. Ще намерите доста достъпни решения за настаняване, но дори пет звездни луксозни хотели, които със сигурност няма да ви разочароват.  


▷ Почивка в Литохоро 

Литохоро е градче в подножието на планината Олимп, разположен на 6км от плажовете на Олимпийската Ривиера. Намира се на 90км от Солун и 22 км от Катерини.
Литохоро е началната точка за покоряване на най-високия връх на планината Олимп – Митикас. Градчето се намира на склона на планината , със съхранени стари къщи и тесни калдъръмени улички. В градчето се намират няколко хотели, ресторанти и кафенета.

Литохоро има и няколко плажаPlaka Litochorou с къмпинг и няколко плажни бара, Gritsa с няколко луксозни хотели , Statmos- с ресторант и снек бар  и Barikos с няколко къмпинга и с много плитка вода.


 

▷ Почивка в Платамонас

Платамонас ( наричан още Платамона или Платамон) е крайбрежно градче на Олимпийската Ривиера, разположен на 104км от Солун.
Известен е със своята крепост Platamonas от 13-ти век, построена на върха на хълм , който гледа към морето. Курортът не е много малък и може да намерите всичко необходимо за вашата почивка на Олимпийската ривиера- хотели, ресторанти и магазини. Платамонас се намира на 38км от Катерини . На 7км от него може да намерите Palios Раntеlеymоnаs – старо и живописно градче.

Плажът в Платамонас е широк и пясъчен , миксиран с камъчета около брега.Наблизо също има и къмпинги.
▷ Почивка в Nei Pori

Nei Pori e малко курортно градче на Олимпийската Ривиера, почти свързано със съседното градче Platamonas. Намира се на 107 км от Солун. То е и най-южната крайбрежна зона на Пиерия . Плажът в Nei Pori е много красив, широк и пясъчен. Водата е плитка и подходяща за деца.▷ Почивка в Лептокария

Лептокария е едно от най-оживените места на Олимпийската Ривера , разположено на 98 км от Солун и 25км от Катерини. Неговите постоянни жители наброяват около 4000.
В Лептокария почиващите могат да намерят всички необходимо за тяхната почивка- хотели, ресторанти, кафенета, аптеки, барове и магазини. В района се намират няколко археологически забележителности и пещера, където според легендата се е родил Орфей.

Плажът в Лептокария е пясъчен и добре устроен с шезлонги и плажни чадъри. Водата е плитка и няма камъни. За туристите, търсещи спокойствие, тук винаги може да намерите спокойно място на плажа.


 

▷ Почивка в Олимпиаки Акти ( Олимпик бийч) 

Олимпиаки Акти ( известен още като Олимпик бийч) е малък курорт на Олимпийската Ривиера, разположен на 3км от Паралия Катерини и 76 км от Солун.
Олимпик бийч е не е толкова претъпкан с туристи както в Паралия Катерини и е по-подходящ за тези, които търсят по-спокойна почивка. В курорта има фамилни хотелчета и студиа, таверни и кафенета, всички съсредоточени около крайбрежната зона. Също така тук има и къмпинг.

Плажът на Олимпик бийч е широк и пясъчен, награден със Син Флаг , водата е плитка и подходяща за деца.


Прочети повече

Регистрирай се за нашия бюлетин!

Не изпускайте нашите горещи оферти