Португалия

Обиколна екскурзия Португалия 2017
Маршрут: София - Мадрид - Фатима - Порто - Коимбра - Лисабон - Назаре - Алкобоса - Мадрид - София
Транспорт: Самолет
Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
 Цена от:
1310 лв.
Програма
Хотели
Допълнителна информация
Португалия притежава богато, моряшко минало, превъзходни плажни курорти и пейзаж, увенчан с маслинови горички, лозя и житни полета. Покрита с изобилие от интересни места, считани за наследство от световна величина от ЮНЕСКО и удостоена с приз за една от най-спокойните и привлекателни столици.

Полетно разписание:
София 08:15 Мадрид 12:35
Мадрид 23:50 София 02:35
  • Превозвач: Air Europa (подлежи на потвърждение)

ДЕН-1 / 21.06/
Среща на Терминал 2 Летище София. Директен полет до Мадрид.
Кацане на Летище Мадрид и трансфер до хотела. Настаняване. По повод деня на Европейската музика от 21:00 ч. ще можете да посетите оперният концерт по произведения на Джузепе Верди, който ще се проведе в древният египетски храм на Депод в Мадрид. Нощувка.

ДЕН-2 /22.06/
Закуска. Отпътуване към град Фатима, област Сантарен, Португалия. Настаняване в хотела. Вечеря.
Свободно време.Нощувка.

ДЕН-3 /23.06/
Закуска. Посещение на Богородичното светилището на Фатима, един от основните центрове на католическите поклонници. Всяка година светилището се посещава от над 5 милиона поклонници. Смята се ,че на мястото преди 97 години, Дева Мария се явява на три овчарчета. След посещението на Богородичното завръщане в хотела за обяд.
Следобед разходката продължава към град Коимбра. Разходката ще премине през един от най-старите университети в Европа – Университета на Коимбра, посещение на манастира „Санта Круз“, разглеждане на новата Катедрала на града. Свободно време.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-4 /24.06/
Закуска. Отпътуване за вторият по големина град в Португалия – Порто. Градът е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство и столица на района Норте. Обиколката ще започне с посещение на катедралата Порто един от най – старите паметници в града, и един от най – важните в Португалия, църквата Кедофейта-средновековна църква в римски стил, готическата църква Св. Франсис (интериора на църквата е в стил барок), останките на крепостните стени и няколко къщи от XV век.
Обяд. Градът е известен със своите изби и широк избор на вина. Посещение на една от известните изби в града. Свободно време. Завръщане към хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5 /25.06/
Закуска. Отпътуване за Лисабон. Посещение на площад “Маркеш де Помбал”, кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755 г., разходката продължава през площадите “Росио”, “Фигейра” и “Комерсио”, Статуята на мореплавателите, кулата “Белем” и манастира “Жеронимош”, считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Обяд. Свободно време за самостоятелни разходки.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-6 /27.06/
Закуска. Отпътуване за курорта Назаре – там където океанът среща брега с огромните си вълни. Разглеждане на Назаре.Градът е разделен на три части: A Praia – частта, по протежение на плажа, O Sítio – стария град на скалата над морето и Pederneira – стария град на хълма. Интересна забележителност в стария град е бароковата църква Nossa Senhora da Nazaré. Там се намира и чудотворната икона на Дева Мария.Обяд.Отпътуване за град Алкобаса. Посещение на известното абатство на Алкобоса.Строежът на абатство Алкобаса започва през 12 век и през следващите шест века дава много за развитието на културата и просветата в Португалия.
Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-7 /28.06/
Закуска. Отпътуване за Мадрид. Привечер пристигане в Мадрид. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН-8 /29.06/
Закуска. Освобождаване на хотела. Панорамна обиколка на Мадрид. Обиколката преминава през музеят „Кралица София“, с експонати предимно от испанското съвременно изкуство; гара Аточа; булевард „Прадо“ известен с името си „Алея на изкуството“; музея „Прадо“, един от най-известните музеи в света, прочут с колекциите си от картини на Веласкес, Гоя и други испански майстори; музеят „Тисен-Борнемиса“, с богата колекция от картини на западноевропейски художници; парка „Ретиро“, наричан често „Зеления дроб“ на испанската столица“; площад „Сибелес“, един от символите на Мадрид, на който привържениците на Реал Мадрид празнуват всеки успех на любимия отбор; Испанската национална банка; Дворецът на съобщенията, където днес се помещава кметството на Мадрид; булевард „Кастеляна“ и квартал „Саламанка“; стадион „Сантиаго Бернабеу“; булевард „Гран Вия“, пулсиращото сърце на Мадрид; Трансфер до летище Мадрид за полет към България.